Politibil under utrykning kolliderte på E134

Måtte foreta unnamanøver i 90-sone og havnet i autovernet.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Den aktuelle patruljen var på vei til melding om en bilbrann på Fiskum da hendelsen inntraff på tofelt-strekningen mellom Vestfossen og Darbu i 90-sonen. Patuljen skal ha kjørt utrykning med blålys da det smalt i 90-sonen.

- Det skal ha blitt for trangt i forbindelse med passering av en annen bil, og trolig er det noen som ikke har vært helt oppmerksomme på hverandre, forteller operasjonsleder Tore Grindem til DRM24.

Politibilen fikk akkurat foretatt en unnamanøver, slik at den andre parten, en utenlandskregistrert bil, kun skal ha fått noen småriper. Isteden havnet politibilen i autovernet og fikk en del skader på venstre bakdør og bakskjerm, og måtte hentes av bergingsbil. Ingen personer ble imidlertid skadet.

- Det blir en ren forsikringssak. Hvem som får skylda er noe uavklart. Selv om man har vikeplikt for utrykningskjøretøy ligger det også et ekstra krav til politiet om å ferdes hensynsfullt og varsomt, sier Grindem.

Den aktuelle bilbrannen måtte politiet dermed sende en annen patrulje til. Brannvesenet har imidlertid vært på stedet, og det er slukket og kontroll uten personskader.

- Det var en bil på en tilhenger som begynte å brenne. Det har brent godt i både bil og henger, sier Grindem.

Powered by Labrador CMS