Elevene tilbake på skolen fra 3. januar

Skolene gjenåpnes på gult nivå over nyttår, melder Drammen kommune tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De lokale tiltakene som har omfattet skoler og barnehager i Drammen fra 16. desember til og med 2. januar videreføres ikke, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Årsaken er ifølge kommunen at det «etter smittevernfaglige råd ikke er grunnlag for å videreføre de lokale vedtakene gjort av formannskapet i Drammen, da det var hjemmeskole fra 1. - 10. trinn, stengt SFO/ASK og krav om at to foreldre må ha samfunnskritiske yrker for å bruke hele åpningstiden i barnehage og SFO/AKS.»

Reglene som gjelder fra 3. januar 2022 er disse:

  • Gult nivå i barnehage og skole
  • Videreføring av redusert åpningstid i barnehage på 7,5 timer
  • Normal åpningstid i SFO/AKS, men rektor kan redusere å åpningstid dersom det er nødvendig for å oppfylle de krav smittevernveileder stiller.

Kan bli ulik organisering på den enkelte skole

Gult nivå vil normalt bety at barnehager og skoler er åpne, men enkelte avdelinger og klasser kan oppleve redusert tilbud på grunn av sykdom eller karantene blant ansatte.

- Våre ansatte i barnehage og skoler ønsker å holde barnehagene og skolene åpne for barn og elever, og strekker seg langt for å få dette til. Med dagens smittetrykk vil vi likevel oppleve at fraværet blant ansatte er så stort at tilbudet må reduseres. Ved slike tilfeller vil foreldrene få beskjed fra sin barnehage eller skole, sier kommunalsjef for barnehage og skole Thomas Larsen Sola.

- Våre ledere kan på kort varsel måtte endre barnehage- og skoletilbudet for å sikre en forsvarlig drift. Konsekvenser av fravær av ansatte kan være at vi må gjennomføre hjemmeskole, stenge avdelinger i barnehage eller redusere tiden barn og elever er fysisk tilstede, sier Larsen Sola.

Powered by Labrador CMS