GULLJUBEL: Drammen Turnforening sikret seg hele fem av ni mulige NM-gull.

Drammen med fem NM-gull på hjemmebane

Drammen Turnforening gjorde storeslem da NM for seniorer i Troppsturn ble arrangert i Drammenshallen i helga.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammensgymnastene viste seg fra sin beste side som arrangørklubb, og hanket hjem hele fem av ni mulige gullmedaljer. I till ble det også en sølv- og bronsemedalje.

Medaljefangsten fordelte seg slik:

Gull i tumbling og trampett, kvinner
Gull i tumbling og trampett, miksklassen
Gull i tumbling, herrer
Sølv i trampett, herrer
Bronse i frittstående, herrer


Argeste konkurrrent var Oslo turnforening, som historisk sett har vært den største medaljegrossisten, men Drammen har siden 2016 vært best i miksklassen og viste nå at de også har tatt nye steg innenfor soloklassene.

Det ble sågar også uhyre jevnt mellom Oslo og Drammen i trampett for herrer, hvor Oslo tok et knepent gull - kun et halvt poeng foran i en spennende duell.

EM neste?

- Det er veldig motiverende og ikke minst lover det bra frem mot NM i teamgym til sommeren, hvor det kun er 10 gymnaster som utfører alle grener, sier styremedlem Silje Bretvik Gundersen i arrangementkomiteen i Drammen turnforening til DRM24.

- Det er enda mer krevende og henger enda litt høyere, forteller Bretvik.

Drammen har nå også gode forutsetninger for å få med lokale profiler til EM i høst, da norske utøvere er helt i toppen i Norden. Klubben har vært gjennom et lite generasjonsskifte, men har god tilvekst av flere sterke juniorer og har også fått solide utøvere etter sammenslåingen med Holmen turnforening.

Også Hokksund turnforening deltok i Drammen, men kom ikke på medaljeplass i noen av øvelsene.

Powered by Labrador CMS