Mot rekordtidlig jordbærsesong

Med rekordtidlig sesong varsler de lokale gårdene Ekeberg-Myhrene også rekordproduksjon i sommer.

Publisert Sist oppdatert

LIER/DRAMMEN: Bøndene fra henholdsvis Skoger og Sylling, kjent for sin jordbærproduksjon, har vært ute i Dagsavisen Fremtiden med bud om en jordbærsesong av de sjeldne.

For jordbærsesongen med norske bær nærmer seg med stormskritt, og kommer i år allerede før skolestart. De lokale fristelsene kommer faktisk i butikkene allerede 3. juni. Dermed kan du nyte duggfriske, lokale bær allerede før helga.

- Dette er rekord, vi pleier å være klare litt seinere, med storproduksjon fra om lag 10. juni, det starter jo alltid litt i det små, og så øker det fortløpende på utover, uttaler Skoger-baserte Bjørn Ekeberg til avisa.

Han samarbeider som kjent med Simen Myhrene i Sylling, og har i flere år produsert jordbær i såkalte plasttunneler, som forlenger sesongen.

– Vi kan tilby jordbær fra starten av juni og fram til frosten kommer i september og kanskje starten av oktober. Å dyrke under duk gir oss en mer stabil produksjon, og forsikrer oss mot vær og vind, frilands-dyrking, som vi drev med tidligere, kan være litt lotto, uttaler Ekeberg.

Tilsammen regner de to jordbær-bøndene med å produsere svimlende 360 tonn før de gir seg i år. Det er rekord.

I tillegg til at bærene blir distribuert via Bama til butikkene, har begge bøndene egne gårdsutsalg.

Powered by Labrador CMS