BYGGET REISER SEG: Her er status for nytt sykehus på Brakerøya per i dag.
BYGGET REISER SEG: Her er status for nytt sykehus på Brakerøya per i dag.

Landet sykehuskontrakt til 200 millioner

Helse Sør-Øst RHF har innstilt AF Energi til kontrakt for varme- og kjøleanlegg til det nye sykehuset på Brakerøya.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Entreprisen omfatter varme- og kjøleanlegg for sentralbygget til nytt sykehus.

Avtalen har en verdi på om lag 200 millioner kroner eks. mva. Planleggingsarbeidene vil starte omgående, etter karenstidens utløp. Forventet oppstart er i mars 2022, uttaler selskapet i en pressemelding.

Det nye sykehuset i Drammen skal være lokalsykehus for Lier, Drammen, Sande, Hurum og Røyken. I tillegg skal sykehuset ha områdefunksjoner for alle beboere innenfor helseforetaket Vestre Vikens dekningsområde. AF Gruppen er engasjert i flere deler av byggeprosjektet.

Varme- og kjøleentreprisen omfatter i hovedsak cirka 90.000 kvadratmeter bygningsmasse som omtales som Sentralbygget. I dette inngår senge-, behandlings-, poliklinikk- og servicebygg. Det skal installeres distribusjonsanlegg for varme og kjøling og utvendige gatevarmeanlegg.

- Det nye sykehuset vil gi et vesentlig bedre helsetilbud til innbyggerne i regionen, og vi er glade for å bidra i denne prosessen. AF Gruppen har lang og bred erfaring med lignende løsninger til en rekke signalbygg landet over. Nå ser vi frem til å levere funksjonelle og energieffektive løsninger i samarbeidet med prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF i Drammen, sier Eirik Wraal, konserndirektør for energi og miljø i AF Gruppen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BYGGEPLASS:</span> Det er hektisk aktivitet mellom heisekranene på Brakerøya.</span>
BYGGEPLASS: Det er hektisk aktivitet mellom heisekranene på Brakerøya.
Powered by Labrador CMS