GRUNNSTEIN: Statsminister Erna Solberg plasserer grunnsteien til sykehuset i en teglsteinsmur fra det gamle industriområdet. I bakgrunnen Arnstein Hodne som har hovedansvar og daglig tilsyn med prosjektet.
GRUNNSTEIN: Statsminister Erna Solberg plasserer grunnsteien til sykehuset i en teglsteinsmur fra det gamle industriområdet. I bakgrunnen Arnstein Hodne som har hovedansvar og daglig tilsyn med prosjektet.

– Gratulerer med topp moderne sykehus!

Med det nyeste av teknologi, med en jernbanestasjon på dørstokken og en fantastisk utsikt til fjorden, gratulerer med et av de største sykehusprosjekter i Norge!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/LIER: Det sa statsminister Erna Solberg da hun fredag la ned grunnstenen til det nye sykehuset på Brakerøya.

Omgitt av byggekraner, anleggsmaskiner og betong, men med de konkrete planene og fremtidsutsikter i tankene. Og til stor begeistring for et par hundre tilhørere, helsetopper, bygningsfolk og velvillig innstilte politikere.

Bedre forhold – bedre tjenester

Og statsminister Solberg hadde gjort hjemmeleksen. Som perler på en snor kom alle de positive sidene ved det som er et av landets største og viktigste sykehusprosjekter.

- Sykehuset vil bli topp moderne både som lokaliteter tilpasset fremtidens behov for helsetjenester. Og gi ansatte bedre arbeidsforhold. Gode arbeidsforhold betyr bedre kvalitet i tjenestene og at de ansatte får brukt sine kunnskaper på best mulig måte, sa statsminister Erna Solberg.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">DET VAR EN GANG - SEPTEMBER 2009: </span>Martin Kolberg kysset daværende helseminister Bjarne Håkon Hanssen foran inngangen til Dynotomta i begeistring over at de rødgrønne lovet 250 millioner til å kjøpe sykehustomt på Gullaug. 12 år senere legges grunnstenen ned på Brakerøya</span>
DET VAR EN GANG - SEPTEMBER 2009: Martin Kolberg kysset daværende helseminister Bjarne Håkon Hanssen foran inngangen til Dynotomta i begeistring over at de rødgrønne lovet 250 millioner til å kjøpe sykehustomt på Gullaug. 12 år senere legges grunnstenen ned på Brakerøya

Innkjøring fra 2024

Sykehuset som trolig vil starte innkjøringen på slutten av 2024, vil motta de første pasientene tidlig i 2025.

Innen mai det året vil det sannsynligvis bli åpnet for full drift.

Per i dag ligger fremdriften for prosjektet litt etter skjema, men etter det DRM24 erfarer, håper prosjektledelsen på å være på den opprinnelige fremdriftsplanen mot slutten av 2022.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BUSKERUDBENKEN:</span> Stortingsrepresentantene Kristin Ørmen Johnsen (H), Trond Helleland (H) og Morten Wold (Frp) var på plass.</span>
BUSKERUDBENKEN: Stortingsrepresentantene Kristin Ørmen Johnsen (H), Trond Helleland (H) og Morten Wold (Frp) var på plass.

Helsebydel

I sommer ble ny firefelts adkomstvei etablert i ny undergang under jernbanen. Og tidlig i 2022 starter arbeidene med Drammen Helsepark, en samling for helserelaterte virksomheter plassert mellom Brakerøya stasjon og sykehuset.

En ny helsebydel er under oppseiling.

Med hilsningstaler fra helsetopper og musikk fra Drammen Glassverks Musikkorps også på programmet, ble grunnstein-nedleggelsen en flott milepæl i sykehusets tilblivelse. Og en gyllen anledning for mange til å ta selfies og gruppebilder med statsministeren.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal og drammensordfører Monica Myrvold Berg var naturligvis også på plass.</span>
Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal og drammensordfører Monica Myrvold Berg var naturligvis også på plass.
Powered by Labrador CMS