MOSKEEN PÅ FJELL: Her representert ved imam Malik Muhammad Avais (t.v.) og Nasir Mahmood Gondal i Drammen Moské. Øverst til høyre sees bønnetårnet - minareten. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Vil starte med bønnerop fra moskeen på Fjell

«Allahu Akbar, Allahu Akbar» kan det snart høres over bydelen når imamen skal kalle inn til fredagsbønn.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Det skriver Dagsavisen Fremtiden etter at Drammen moské i et styremøte forrige uke vedtok at de ønsker å ta i bruk skikken som praktiseres i muslimske land.

– Vi synes det er rart at ikke flere moskeer benytter seg av religionsfriheten og kaller inn til bønn, sier Sajid Mukhtar, styreleder i Drammen Moské til avisa.

I praksis innebærer dette at man vil plassere en høyttaler i tårnet på moskeen for å kringkaste bønneropet. Ifølge Drammen Moske bør det sidestilles med kirkeklokkene på norske kirker. De vil nå starte praksisen så sant det er innenfor lovverket.

- Mens kirken kaller inn til gudstjeneste med kirkeklokker på søndager, kaller vi inn til fredagsbønn med bønnerop. Hvis det er lov og vi får den nødvendige tillatelse, så kommer vi til å gjennomføre bønnerop på fredager, uttaler Mukhtar (bildet).

Har møtt protester

Det er i dag ingen moskeer i Norge som praktiserer denne skikken slik det gjøres i islamske land. Det er enkelte som har prøvd seg, men blitt møtt med protester. Dermed kan moskeen på Fjell bli først ut dersom man får tillatelse.

– Vi lever i en kjempekrevende tid for muslimer. Vi har de samme rettigheter som alle andre, og normalt sett burde ikke offentlige bønnerop være et problem, men det blir brukt mot oss av populister og islamofober, uttaler Mukhtar.

Powered by Labrador CMS