Erkerivalene like gode i ampert «Ælv Classico»

Det endte uavgjort 1-1 mellom Strømsgodset og Mjøndalen i regnværet på Consto Arena etter flere omdiskuterte sitasjoner.

MJØNDALEN: Målscorere ble Martin Rønning Ovenstad som sendte Mjøndalen i ledelsen i det 57. minutt, før Halldor Stenevik utliknet for Strømsgodset i det 67. minutt på langskudd med et vakkert mål.

Kampen oppsummert var det ikke noe å si på sluttresultatet, selv om begge lag kom til farlige avslutninger som kunne resultert i flere mål.

Nærmest var kanskje Mjøndalen i sluttminuttene da Fredrik Brustad fikk lempet ballen forbi Viljar Myhra, og Gustav Valsvik kastet seg inn og blokkerte avslutningen.

Hele stadion ropte på hands og straffe, men bildene viser at ballen traff Valsvik i hodet.

Flere gule - mente Godset burde fått rødt

Forøvrig ble det som vanlig under dette lokalderbyet en fysisk tøff batalje med høyt aggresjonsnivå, mange gule kort og omdiskuterte situasjoner.

Mest kontroversiell var nok situasjonen som mange mente burde resultert i rødt kort til Godset-forsvarer Niklas Gunnarsson, som rev ned Mjøndalens Ole Amund Sveen på vei gjennom forbi siste mann like før pause.

Det endte imidlertid med gult kort til tross for høylytte protester fra Gauseth og kompani.

Etter pause var eks-Godset Martin Rønning Ovenstad farlig frempå flere ganger, og i det 57. minutt rev han seg forbi Godset-forsvaret og sende ballen i lengste hjørne fra spiss vinkel.

Omtrent 10 minutter senere utliknet Godset og reddet seg fra den totale ydmykelse i Mjøndalen, da en nyfrisert Halldor Stenevik plantet ballet i krysset - og noterte sitt andre mål på to kamper.

- Surt og kjipt

Martin Rønning Ovenstad oppsummerte kampen slik:

– Det er surt og kjipt. Jeg synes de var litt bedre enn oss i første, men i andre har vi ganske overtaket på dem. Jeg føler de har en sjanse og den scorer de på. Vi har en haug vi burde scoret, og jeg synes vi skulle hatt tre poeng i dag, sa den tidligere Godset-profilen til Eurosport etter kampen.

MIF-trener Vegard Hansen (bildet) forteller at han var fornøyd med prestasjonen, men skuffet over resultet.

– Jeg er skuffet over at vi ikke vinner kampen. Det synes jeg vi hadde fortjent etter en god annenomgang som vi kontrollerte, sa Mjøndalen-treneren.

Godset-trener Håkon Wibe Lund var mindre skuffet, til tross for uavgjort mot erkerivalen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med responsen til gutta og alle som spilte. Vi kommer fra 7-2 i Bodø og Mjøndalen har ikke spilt. Og vi skal spille her, en stor kamp for oss og for Mjøndalen. Vi kom under 1-0 og kom tilbake. Jeg er veldig fornøyd med mentaliteten i laget, sa Wibe-Lund til Eurosport etter kampen.

Godset og Mjøndalen ligger nå på henholdsvis 8. og 9. plass på tabellen, med 8 og 6 poeng.

I neste runde venter Sandefjord hjemme på Marienlyst for Strømsgodset, mens Mjøndalen reiser til Kristiansund.