Flaut sjokktap for udugelig Godset-lag

Strømsgodset tapte hele 5-0 på hjemmebane for Sandefjord i en kamp som fort kunne endt med enda flere baklengs for drammeserne, som foreløpig er et bunnlag i årets eliteserie.

DRAMMEN: Allerede etter 15 minutter hadde gjestene tatt føringen i kampen på Marienlyst, og doblet ledelsen før pause. Det som på forhånd var ansett som en god mulighet til å inkassere sesongens andre trepoenger for Godset, endte isteden med det Eurosports kommentator oppsummerte som «grisebank».

Etter hvilen så det innledningsvis ut til å være et kvassere hjemmelag som gikk på banen med høyt press, og produserte flere målsjanser de første minuttene - men uten uttelling.

Man så allikevel konturene av en kamp hvor hjemmelaget tok over styringen, og Lars-Jørgensen Salvesen ble byttet inn for å gi Godset mer slagkraft på topp sammen med Fred Friday. Allikevel skulle det bli det stikk motsatte som skjedde.

Satte Sandefjord 3-0 på sin første mulighet - og fortsatte å score på omtrent alle angrepsmulighter de fikk - godt hjulpet av et tannløst Godset-forsvar som langt på vei rotet det til for seg selv, og ikke hang sammen med resten av laget.

Det meste som kunne gå galt gikk galt for Strømsgodset, og fadesen var nærmest komplett da Lars Vilsvik holdt på å score selvmål med en heading i egen stolpe. Etter flere store muligheter endte det imidlertid med 5-0 til Sandefjord - og pipekonsert fra de som var igjen fra hjemmepublikummet.

Neste seriekamp for Strømsgodset er hjemme mot Rosenborg 8. mai.

Med sine tre poeng på fire kamper må Godset innfinne seg med en foreløpig kvalikplass på tabellen: