REPRISE: Mjøndalen gjentok bedriften fra 2019 og slo Godset 2-1 foran 7.150 tilskuere lørdag kveld.

Godset-flausen kan berge plassen for erkerivalen

«Ælv Classico» ble et nytt, pinlig nederlig for Strømsgodset på hjemmebane. Mjøndalen på sin side kan ha dobbel grunn til å feire etter triumfen på Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Lokalderbyet hadde alle ingrediensene ; Et bortimot fullsatt stadion, flomlys, fyrverkeri og et heltent mannskap som det smalt i duellene av.

På forhånd hadde nok få gitt MIF gode odds til å stikke av med seieren sett i lys av høstsesongen forøvrig - men så lever også Ælv Classico sitt eget liv. At seieren for en nøytral tredjepart kanskje ikke vil oppsummeres som den mest fortjente, spiller nok liten rolle for de brune.

Mjøndalens Joachim Olsen Solberg feiret med supporterflagget etter seieren.

Godset hadde ball, MIF scoret målene

Strømsgodset dominerte mye av spillet og hadde ballen i laget, men greide ikke få uttelling i form av sjanser.

Mjøndalen på sin side lyktes godt med å bryte opp spillet, og som forventet ble det mange og tøffe dueller, frispark og gule kort. Etter at MIF tok en tidlig ledelse etter å ha rundlurt Godset-målvakt Morten Sætra etter bare ti minutter, ble også kampen preget av i overkant mye drøying av tiden - hvilket også resulterte i enda flere gule kort.

MÅTTE KNYTE SKOA - FØR FRISPARK PÅ MIDTBANEN: Dommeren måtte gjentatte ganger få MIF-spillerne i gang med spillet etter diverse kreative avbrekk.
TØFFE TAK: Som ventet ble det full tenning i duellene.

Lagene gikk til pause på 0-1, og kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. Mjøndalen forsvarte seg godt, mens Godset slet med å komme til målsjanser - og tiden gikk.

Da gjestene fra 3050 doblet ledelsen på en kontring i det 78. minutt med en frekk lobb over Godset-målvakt Morten Sætra, var det mot spillets gang - men MIF fortjener også honnør for å ha vært dødelige effektive på de mulighetene de fikk.

1-0: MIF tok ledelsen etter 10 minutter.
2-0: I det 78. minutt.

Presset på for utlikning

Kampen fikk nytt liv da Godset-innbytter Kristoffer Tokstad banket inn 2-1-reduseringen fra spiss vinkel tre minutter før full tid, men tiden ble for knapp og avslutningene for upresise for Strømsgodset.

MIF løpte også inn det mange trodde ble en 3-1-scoring på åpent mål og SIF-målvakten i angrep på motsatt banehalvdel, men målet ble avblåst for offside.

Til tross for flere cornere og nye muligheter til utlikning i løpet av fem overtidsminutter, sto MIF-ledelsen seg til dommeren blåste av derbyet - til ellevill feiring fra en smekkfull bortetribune - og en blytung tur hjem for de marineblå.

REDUSERTE: Kristoffer Tokstad satte 2-1-målet.
PÅ BÆRTUR: Godsets målvakt fikk en lange løpetur hjem etter denne seansen på motsatte banehalvdel.
ANNULLERT: MIF trodde noen sekunder de hadde satt 3-1-målet.

MIF med fornyet eliteseriehåp

En mager trøst for SIF etter å ha gitt bort trepoengeren til erkerivalen, er at de nå får større sjanse til å revansjere tapet neste sesong.

Trepoengeren er naturligvis gull verdt for MIF, som nå har tatt steget opp på kvalikplass før søndagens kamper - poenget foran Brann og Stabæk med sine 21 poeng på direkte nedrykk.