GOALGETTER: Jonathan Braut Brunes har funnet scoringsformen og jublet hemningsløst for 2-2-målet.

Sjokkerte sølvvinneren før det raknet

Godset tok ledelsen, havnet under, utliknet - og tapte etter to baklengs på tampen mot Bodø/Glimt.

DRAMMEN: Siste serierunde som gikk av stabelen i flomlyset på Marienlyst søndag hadde en spesiell ramme for begge lag og en flott atmosfære med nesten 6.000 tilskuere.

For Strømsgodset, som tok avskjed med både Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen, samt fire av spillerne. For Bodø/Glimt, som knivet som seriesølvet med Rosenborg og hadde fylllt bortetribunen til randen med gulkledde nordlendinger.

Og det var Godset som kom best ut av startgropene - drammenserne fosset nådeløst i angrep og rystet gjestene med flere farlige angrep i minuttene fra start. Og hvem andre enn «Nikky The Gun» stod på bakre stolpe og banket inn 1-0 før kvarteret var spilt. For en sorti for Niklas Gunnarsson i hans siste kamp i Godset-drakta!

Etter pangåpningen ante man at det kanskje lå noe i lufta som skulle gi Godset og Drammen en ærefull avslutning på en skrekkelig høstsesong. Men den regjerende seriemesteren fikk etter hvert ristet av seg forfjamselsen og kom gradvis mer inn i kampen. For Glimt som lå poenget foran RBK på tabellen, var kun seier godt nok om Rosenborg skulle få tre poeng.

Uavgjort etter 75 minutters spill

Og til tross for at dagens utgave av Strømsgodset fremstod som bedre enn på lenge, fikk gjestene en ikke helt ufortjent utlikning like før pause. Andre omgang åpnet på verst tenkelig vis for Strømsgodset - Glimt gjorde som Godset i første omgang og pangåpnet med en scoring.

Før Godset slo tilbake med en utlikning signert Jonatan Braut Brunes, som hamret inn 2-2 på lekkert vis etter nydelig forbarbeid fra Tobias Gulliksen!

På dette tidspunktet lå håpet og dirret i høstlufta på Marienlyst, men Glimt fosset i angrep og det hele ble en heller nervepirrende affære hvor Godset hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Dessverre for Godset var Glimt dødelige effektive, og satte inn to dødballscoringer på fem minutter det siste kvarteret av kampen - nordlendingene gikk opp til 4-2, Rosenborg tapte og Bodø/Glimt kunne feire seriesølv.

Det betyr at Strømsgodset fullførte sesongen med 33 poeng og en tolvteplass - etter kun én seier de siste 15 kampene. Allikevel, vi har sett langt verre utgaver av laget denne sesongen enn denne novemberkvelden på Gamle Gress - mot et Bodø/Glimt som hevder seg ute i Europa.