Ulven sett i Vestfossen sentrum

Observert langs FV35 før den tok en svømmetur over Vestfossenelva torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ungulven som det nå jaktes på over store deler av Viken er torsdag kveld sett i Vestfossen sentrum. Den luntet nedover Fylkesvei 35 som går gjennom Vestfossen før den tok en svømmetur over Vestfosselva, skriver Eikernytt.no - klikk på lenken for å se video.

Mens mange av oss satt og så på Dagsrevyen der ulven ble omtalt, var Lisbeth Hennum fra Vestfossen ute og kjørte. Og hun traff på denne «etterlyste» omstreiferen som lever et høyst farlig liv om dagen. Det er nemlig gitt fellingstillatelse på ulven av hensyn til beitedyr, som det heter.

Lisbeth kjørte langs FV35 og så ulven midt i veien omtrent ved det nedlagte kapellet i Vestfossen. Derfra luntet dyret mot brygga til Fossesholm før den la på svøm over elva til Smellhaugen. Her er det blant annet flere eldreinstitusjoner og barnehage.

Hvor ulven ble av kan ikke Lisbeth Hennum si noe om.

Statens Naturoppsyn har i hele dag lett etter ulven langs Eikern og ulendt terreng, men den har altså tatt seg til mer urbane strøk i løpet av dagen. Naturoppsynet har uttalt til andre medier at det ikke er uvanlig at ulver trekker vestover slik det skjedde i 2020 med nok en omstreifende ulv.

Powered by Labrador CMS