Pull apart-brød på grillen.
Pull apart-brød på grillen.

10 ting du ikke visste du kunne lage på grillen

Her er tipsene for deg som elsker å grille, men som tross alt trenger litt variasjon i kosten.

Publisert Sist oppdatert

Sommertid er grilltid. Mange vil helst grille hver eneste dag mens det er sesong.

– Noe av sjarmen med å grille er at det er enkelt. Men sommeren er lang - og det er fort gjort å bli matlei om man ikke har noe å variere pølsene og kotelettene med, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Hun har satt sammen en liste med ti forslag til salte og søte småretter på grillen for de som vil utvide grillrepertoaret i sommer.

1. Bruschetta med grillet paprika og parmesan

Bruschetta med grillet paprika og parmesan er en perfekt start på grillmåltidet. Stek baguetteskiver på grillen og legg på grillet paprika, parmesan og litt god olivenolje.

2. Grillet pizza med spekeskinke og fersken

Javisst kan du grille pizza! Med en pizzastein på grillen får du en herlig italiensk pizza med deilig sprø bunn. Pizza med spekeskinke, pesto og grillede fersken gir en spennende smakskombinasjon, men prøv gjerne også med din egen favorittopping.

3. Brødpinner med spekeskinke

Brødpinner med spekeskinke er supergode snurrer som er raske å tilberede på grillen. Med ferdikjøpt pizzadeig går det enda raskere! Server med en god dipp.

4. Smuldrepai med nektariner og solbær

Smuldrepai er den ultimate sommerdesserten, og ekstra god med vaniljeis ved siden av. Du kan bytte ut nektarinene og solbærene med nesten alle typer frukt og bær.

5. Pull-apartbrød med pepperoni, urter og varierte oster

Pull-apartbrød på grillen er godt og enkelt å lage. Skjær brødet i skiver nesten gjennom, fyll med ost, pepperonipølse, hvitløk og urter og sleng det rett på grillen i folie.

6. Muslibrød med blåmuggost, pærer og honning

Muslibrød med blåmuggost og pærer er sommerens deiligste grillsandwich med honning, valnøtter og ruccula. Den passer både som forrett og til dessert.

7. Grillspyd med loff og kjøttboller

Grillspyd med ferdige kjøttboller er en variant av pinnebrød som smaker veldig godt og er raskt grillet. Server gjerne med deilig kesamdipp.

8. Cones med grillet ananas

Cones med søtt fyll er bakte kremmerhus av søt gjærdeig fylt med grillet ananas, krem og bringebær - en deilig avslutning på grillmåltidet.

9. Arme riddere med kremost og friske blåbær

Arme riddere på grillen er perfekt kos om sommeren. Kombinert med kremost, blåbær og honning blir det en superrask og kjempegod grilldessert.

10. Porsjonsfocaccia

Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.

Powered by Labrador CMS