ÆRLIG SJEL: Her i denne brukte skittentøyskurven som Ann Kristin Edvardsen hentet på gjenvinningsstasjonen på Lindum, fikk hun seg en stor overraskelse. Under ett døgn senere hadde hun sporet opp eieren.

Ann Kristin fant diamantring - den hadde vært savnet i flere år

En kostbar gullring med fem diamanter som hadde vært på avveie i mange år har blitt gjenforent med sin lykkelige eier. Les den utrolige historien!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: DRM24 ble torsdag kontaktet av Ann Kristin Edvardsen, som hadde en historie utenom det vanlige å fortelle. Hun hadde nemlig funnet en kostbar diamantring - anslått til en verdi på 15-20.000 kroner - og trengte hjelp til å spore opp eieren.

Den ærlige 49-åringen fra Drammen hadde fått bekreftet at gullringen med hele fem diamanter, en alliansering, var ekte vare - og antok at noen helt sikkert savnet den fælt.

Men utover at ringen var en damering var det lite å gå etter. I tillegg til å kontakte avisa, hadde Edvardsen også lagt ut en annonse på finn.no - og lagt ut et innlegg på Facebook.

ALLIANSERING: Den flotte ringen er nå tilbake på eierens hånd - hvor den naturligvis passet perfekt på ringefingeren.

Lå i brukt skittentøyskurv

For lite ante Edvardsen mandag, om hva som skulle dukke opp etter at hun hadde vært på gjenbruksstasjonen på Lindum og hentet seg noen brukte gjenstander.

- Jeg elsker gjenbruk og finner masse fint her. Men dette var en stor overraskelse. Ringen dukket opp mellom tøyposen og selve kurven, da jeg tok den ut for å vaske den, forteller Edvardsen.

Dermed kontaktet hun DRM24, som senere kom innom for å lage en sak på historien. Men allerede før vi rakk å publisere saken tirsdag morgen, hadde utrolig nok den opprinnelige eieren kommet over Facebook-posten til Ann Kristin, og tatt kontakt.

- Hun kunne beskrive ringen og kurven, og sånn sett bevise at hun var eieren, forteller Edvardsen. 

LYKKELIG SLUTT: Skjebnen brakte Irene Aasland Nyhus og Ann Kristin Edvardsen sammen etter at sistnevnte fant hennes savnede ring - på gjenbruksstasjonen på Lindum, av alle steder.

Eieren er Irene Aasland Nyhus, også fra Drammen. Tirsdag ettermiddag kom hun på besøk til Edvardsen for å hente sin savnede ring, og de to er nå lykkelig gjenforent.

Og ikke bare det, det vanket også en klekkelig finnerlønn på Ann Kristin - helt uoppfordret.

- Hun ga meg 1.500 kroner. Jeg ble helt paff jeg, det trillet en tåre, forteller Edvardsen.

Borte i flere år

Om ringen kom som en overraskelse på Edvardsen, var ikke overraskelsen noe mindre for ringens eier, da den pluselig dukket opp igjen.

Irene Aasland Nyhus kan fortelle at ringen har vært sporløst borte i flere år - og at hun ikke ante at den hadde havnet der den gjorde.

- Nei, vi trodde den kanskje hadde forsvunnet med støvsugeren eller noe sånt for noen år tilbake, at noen av barna hadde lekt og at den hadde havnet på gulvet. Men da vi leste dette med Lindum og tøykurven skjønte vi at det måtte være vår. Dette var virkelig hell i uhell, forteller Nyhus.

Hvorfor facebookposten til Edvardsen dukket opp i feeden hennes, har hun heller ikke noe godt svar på. De kjenner hverandre ikke fra før. Hun er uansett veldig takknemlig for innsatsen til Edvardsen.

- Det er nok ikke alle som hadde gjort det samme. Og dette er ikke bare en ring som har betydd mye for meg, den har også økt i verdi. Derfor synes vi også det var på sin plass med en finnerlønn. Det kommer sikkert godt med nå før jul. Og så er det åpenbart at gjenbruk lønner seg, ler Nyhus.

Og snipp, snapp snute - så var det eventyret ute!

Powered by Labrador CMS