STRAFFE: Drammens Simen Nordahl-Olsen fikk en luftetur etter å ha blitt felt av Mjøndalens målvakt Pete Pättiniemi - som fikk en 10 minutters utvisning - mens andrekeeperen reddet straffen.

Drammen beseiret MIF i jevnspilt bandyfest

Drammen og Mjøndalen hadde hver sin omgang i den første NM-semifinalen på Marienlyst lørdag. Det endte til slutt med en knepen 5-4-seier til hjemmelaget.

Klikk på vinduet over for å se kampen i reprise!

DRAMMEN: Etter en uke med mye regn, mildvær og dårlige bandyforhold var det duket for bandyfest både på og utenfor banen med flotte forhold, ettermiddagssol, bandypub og godt publikumsoppmøte i lokalderbyet på Marienlyst.

Rent sportslig så det innledningsvis også ut til å bli en målfest for hjemmelaget, med tre kjappe scoringer og 3-0 etter 1. minutt (Simen Nordahl-Olsen), 9. minutter (Simen Farnes) og 11. minutter (Even Thiseth) - og deretter en straffemiss ved Even «gjedda i sivet» Thiseth.

Deretter kom Mjøndalen seg gradvis inn i kampen, men Drammen dominerte første omgang stort til tross for å ha fire kamper i beina den siste uka etter kvartfinale-serien mot Røa. Etter å ha ristet av seg det verste sjokket reduserte bortelaget til 3-1, og lagene gikk til pause med en fortjent 4-1-ledelse til Drammen.

Rasmus Alfredsson scorer 4-1 for Drammen

Og noe hadde åpenbart skjedd etter pausen, for da ble situasjonen snudd fullstendig på hodet - Mjøndalen fulgte oppskriften til hjemmelaget og sjokkåpnet med tre scoringer på fem minutter (!) før omgangen var åtte minutter gammel, og plutselig var lagene like langt med 4-4 etter to scoringer av Nikita Veshchagin og ett mål av Bendik Gommerud.

Herfra skulle Mjøndalen dominere spillet stort en lengre periode, men Drammen spilte seg gradvis inn igjen og kunne juble for 5-4 ved Thomas Stærkeby som ble matchvinner i det 80. minutt.

Flere mål ble det ikke, og Drammen sikret seg dermed første stikk i semifinale-runden - men hva som skjer på Vassenga mandag kveld ser nå ut til å være helt åpent.

PS: Stabæk slo Ready 2-1 på Gressbanen i den andre semifinalen.