FOSSER VIDERE: Drammen er tilbake i flytsonen og skal nå kjempe om kongepokalen for første gang i klubbens historie.

Drammen til historisk NM-finale - kan ta «the double»

Etter en ruskete start på årets sluttspill er seriemester Drammen klare for en historisk finale mot Stabæk etter tre strake seiere mot Mjøndalen.

Publisert Sist oppdatert

Klikk på vinduet for å se kampen i reprise!

DRAMMEN: Foran fullsatte hjemmetribuner i vinterferien gikk Drammen rett i ledelsen med en tidlig scoring i den tredje og avgjørende semifinalen, men et Mjøndalen som måtte vinne var offensive og utliknet til både 1-1 og 2-2 ved Alexander Serov.

Herfra og ut skulle imidlertid hjemmelaget dra fra og lagene gikk til pause med 4-2 på Marienlyst etter at Drammens Even Thiseth også hadde brent en straffe. Det var ikke mye Mjøndalen kunne gjøre med hjemmelaget og Thiseth etter pause, som fortsatte å dominere spillet og økte til 5-2 og hattrick på «gjedda i sivet» midtveis i omgangen - etter assist fra målvakt Oliver Hereta på langkast (!).

Deretter la Marius Mørch Andersen på til 6-2, før MIF reduserte til ved Nikita Veshchagin - men Dag Erik Amundsens menn greide aldri å true et meget solid Drammen, som isteden la på til 7-3.

Drammen-kaptein Even «gjedda i sivet» Thiseth scoret hattrick, her i duell med Mjøndalens Tor Erling Tveter.

Dermed er Drammen klare for en historisk NM-finale mot Stabæk, som tok sin tredje strake seier mot Ready etter straffekonk på Gressbanen i et uhyre jevnt oppgjør og utlikning til 4-4 mot hjemmelaget i siste spillesekund.

TO BLAD SSK-SUKSESS I NYE KLUBBER: Både Drammen-trener Mathias Stavis og MIF-trener Dag Erik Amundsen har sin fortid i Solberg, og har det til felles at de begge trener gamle erkerivaler. Begge med sportslig suksess i første sesong i ny jobb, selv om det stoppet med semifinale for Amundsen (t.h.).

Drammen har forøvrig slått Stabæk 5-0 i begge oppgjørene i seriespillet, og har dermed 10-0 i målforskjell foran NM-finalen på Rud/Hauger lørdag 9. mars klokken 18.00.

Kan klubben krone sesongen med «the double»? 

Se flere bilder fra semifinalen på Marienlyst:

Powered by Labrador CMS