LOKALE SØLVJENTER: Fra venstre Thea Appenzeller, Andrine Høydahl og Maja Muri fra Drammen er nå offisielt blant verdens beste på trinnet under senior-nivå i damebandy.

Drammensjenter med imponerende VM-sølv

Tre spillere fra Drammen Bandy og en fra Solberg tok søndag sølv i U17-VM i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

SVERIGE/DRAMMEN: Andrine Høydahl, Thea Appenzeller og Maja Muri fra Drammen Bandy og Mia Kristine Aasand fra Solberg deltok på VM-laget for Norge, og spiller til vanlig eliteseriebandy i Norge.

Mesterskapet var utsatt fra 2021 på grunn av corona, og mange av spillerne var av denne årsaken et år eldre enn normalt for klassen. Og det norske laget holdt etter resultatene å dømme i år et høyt nivå.

Norge slo nemlig årets gullvinner regjerende verdensmester Sverige 2-1 i åpningskampen i gruppespillet fredag, og tok seg videre til finalen etter å ha slått ut Finland. Men i finalen fikk vertskapsnasjonen revansje i Lidköping med hele 7-1.

Mens VM på herresiden er avlyst siden mesterskapet skulle gå i Russland, spilles VM for senior-damer også i Sverige. Det går av stabelen neste uke, og flere lokale jenter fra Drammen er med også her:

Powered by Labrador CMS