Drammen og landslagsspiller Stian Stærkeby ble stoppet av et Solberg-lag det slo gnister av på Solbergbanen.

Effektivt og solid Solberg ga serie­leder Drammen juling

Solberg har for alvor meldt seg på i medaljekampen i årets eliteserie etter en maktdemonstrasjon på hjemmebane med femte strake seier og 5-1 (2-0 til pause) over Drammen Bandy.

Publisert Sist oppdatert

Se kampen i reprise!

DRAMMEN: Det gjør SSK til det laget i eliteserien med best formkurve for øyeblikket, og har tatt steget fra midt på tabellen til bare to poeng bak Drammen i toppstriden. Med tre runder igjen å spille ligger det med andre ord an til en thrilleravslutning før årets sluttspill.

Det var knyttet stor spenning til søndagens lokaloppgjør på Solbergbanen etter uavgjort mellom samme lag på Marienlyst. Solberg har hatt en meget god periode, og allerede fra første stund ble det klart at mye stemte for hjemmelaget.

Kort oppsummert var SSK uhyre effektive fremover på banen og omsatte de aller fleste målsjansene til mål, mens Drammen, som i perioder hadde mye ball, stanget og stanget mot et potte tett Solberg-forsvar uten å få de store avslutningene.

Solbergs sisteskanse Ole Tobias Fevang ryddet også unna det som kom så langt på mesterlig vis, og gjorde kvelden til en meget sur dag på jobben for Drammens stjernelag - som også var på nippet til å havne i basketak ved et par anledninger etter flere tøffer dueller og småamper stemning.

Måltyven Even Thiseth sørget for et trøstemål til Drammen helt på tampen, men da var kampen for lengst punkert og det ble en heller beskjeden jubel å spore fra det mannsterke Drammens-publikummet som hadde tatt turen til Solbergelva fra sentrum.

Drammens-goalgetter og kaptein Even Thiseth ble effektivt pakket inn av Solberg-forsvaret.

- Vi får deng

Drammens-trener og tidligere Solberg-spiller Mathias Stavis måtte innse at sesongens hittil største nederlag var et faktum, og gir honnør til kveldens motstander uten unnskyldninger eller bortforklaringer.

- Det er sikkert masse vi kunne gjort annerledes, men vi må bare akseptere at vi taper mot et bra lag i dag. Hva skal vi si, vi får litt deng og de vinner fortjent etter en veldig bra kamp.

- Er Solberg sterkere enn forventet nå inn mot sesongavslutningen?

- Toppnivået til Solberg er fryktelig bra, så det er ikke noe overraskende det.

- Hva tenker du nå om seriegull og kampen i toppen av tabellen?

- Akkurat det med seriegull er det veldig mange andre som prater om enn akkurat oss, vi føler ikke så veldig på det. Vi jobber med våre ting og her i dag er det ting vi må jobbe videre med for utviklingen vår, sier Stavis til DRM24.

Drammens hurtigtog Marius Mørch Andersen fikk et knallhardt møte med Solberg foran flere hundre publikummere.
Hardt gikk det også utover Solbergs Even Gamst som måtte av banen med det som trolig var brudd i kragebeinet, og er isåfall ute for resten av sesongen.

Fortsatt stø kurs mot gull

Drammen har imidlertid fortsatt skjebnen i egne hender. Gjør de jobben og vinner de resterende tre matchene (Øvrevoll/Hosle, Røa og MIF) er Drammen Bandy seriemestere.

Solberg har et antatt tøffere kampprogram, mens Sarpsborg (slo Ready 0-2 - har en kamp mer spilt) har spilt ujevnt etter nyttår - så det er fortsatt relativt åpent.

Mjøndalen slo forøvrig tabelljumbo Øvrevoll/Hosle 8-5, mens Stabæk vant 4-0 over Ullevaal. Slik ser tabellen ut etter helgas serierunde:

Se flere bilder fra lokaloppgjøret:

Powered by Labrador CMS