Marius Mørch Andersen og resten av Drammen Bandy ble for sterke for Sarpsborg som måtte ta ibruk ulovlige midler - her ble det straffe til Drammen, men den gikk rett i klypene på Sarpsborgs målvakt.
Marius Mørch Andersen og resten av Drammen Bandy ble for sterke for Sarpsborg som måtte ta ibruk ulovlige midler - her ble det straffe til Drammen, men den gikk rett i klypene på Sarpsborgs målvakt.

Knallsterk sesongåpning: - Vi er outsider til seriegullet

Fjorårets seriemester Sarpsborg fikk seg en nesestyver i serieåpningen på Marienlyst fredag kveld. Sarpingene er gullfavoritter også i år, men Drammen Bandy viste at de absolutt blir å regne med når medaljene skal deles ut.

Publisert Sist oppdatert

Se kampen i reprise!

DRAMMEN: Hjemmelaget blir av mange regnet som enda sterkere enn i fjor (4. plass), og at de vil hevde seg i det som trolig blir et jevnere toppnivå i eliteserien enn på lenge. Fjorårets norgesmester Stabæk (2. plass) har mistet mange nøkkelspillere, mens Ready (3. plass) også blir å regne med i år - og Solberg kan heller ikke avskrives selv om de ikke er ansett som gullfavoritter.

På Marienlyst var det Sarpsborg som startet best med en tidlig scoring og dominerte spillet de første 20 minuttene. Etter en feilpasning snappet opp av junior og A-lagsdebutant Simen Farnes ble det plutselig balanse i regnskapet midtveis i omgangen, før spillet jevnet seg ut og begge lag satte hvert sitt mål før pause. 

Sjokkåpning sikret seieren

De første minuttene etter hvilen så det ut til at Sarpsborg fortsatt satt i garderoben mens Drammen leverte en sjokkåpning på omgangen med to kjappe scoringer på tre minutter. Det skulle vise seg å bli utslagsgivende for resten av kampen, hvor Drammen tok over mye av kontrollen og ikke tillot Sarpsborg å sette nevneverdig preg på kampbildet.

Det førte også til en del frustrasjon og timinuttere for bortelaget, som holdt utvisningsbenken varm under mer eller mindre hele 2. omgang. Like ampert og fysisk som det vi har sett mellom disse lagene tidligere ble det imidlertid aldri, selv om det ble noen dueller det smalt av:

Etter en straffebom fra begge lag midtveis i omgangen holdt stillingen seg på 4-2, og Drammen kunne innkassere en overbevisende og fortjent seier mot evigunge Christer Lystad (51) og kompani.

- Det er en tett match, men de får marginene på sin side og får to enkle mål i første omgang. Vi starter bra i første omgang, men er ikke med i duellene i andre omgang hvor de får to kjappe og spiller på resultatet. Da blir det tøft når dem er bra bakover, sier bandyveteranen fra Sarpsborg til DRM24.

- Hva tror du om resten av sesongen?

- Det blir jevnt i år. Vi har nok kamper igjen så vi får bare ta med oss det positive og stå på, sier Lystad (bildet).

Nervøs Stavis lettet etter ilddåpen

Mot slutten av kampen tok Drammens ferske trener, tidligere SSK-profil Mathias Stavis, frem tegnebrettet og brukte noen minutter på en timeout. 

FRAM MED TAVLA: Mathias Stavis (på kne) sørget for å unngå baklengs på tampen. Til venstre en gammel kjenning, dommerlegenden Jørn-Ivar Pettersen som følger med i bakgrunnen.
FRAM MED TAVLA: Mathias Stavis (på kne) sørget for å unngå baklengs på tampen. Til venstre en gammel kjenning, dommerlegenden Jørn-Ivar Pettersen som følger med i bakgrunnen.

Det var en nervøs trenerdebutant som for første gang skulle prege kampbildet fra sidelinjen, men kunne puste lettet ut etter kampen.

- I starten av første omgang styrte de litt, men i andre omgang følte jeg at vi var større totalt sett, og greide å kontrollere det inn etter 4-2, oppsummerer Stavis (bildet).

Stavis disponerer mange gode bandyspillere i troppen, og om han greier å holde nøkkelspillerne skadefrie kan det gå mot en meget lovende sesong for drammenslaget.

- Vi snakket litt i pausen om at vi fortsatt er i en læringsprosess med ting vi må jobbe videre med, og har ikke satt noe konkret mål. Samtidig er det en styrkebeskjed at vi sender tungvektsmesteren ned i bakken her. 

- Dere er en outsider til seriegullet?

- Ja det tror jeg, men ting må skje til sin tid. Vi kan ikke tvinge det frem.

- Hva tror du om duellen mot Solberg, som du kjenner godt, i år?

- Det er mye nytt der både i form av trenerteam og sånn de har spilt de siste to årene, så det er litt uvisst hvor sterke de ser ut. Det føles akkurat nå som det er en 4-5 lag som kan havne på alt mellom 1. og 5. plass, sier Stavis, som i likhet med Lystad tror det blir en jevn sesong.

Paul's tabelltips:

Paul Paulsen fra Drammen er bandyekspert og har vært tett på eliteserien i en årrekke. Slik tipper han årets sesong:

1. Sarpsborg
2. Drammen
3. Stabæk
4. Ready
5. Solberg
6. Røa
7. Ullevål
8. Mjøndalen
9. Høvik (ut i kval)
10. Øvrevoll/Hosle.

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN:

Powered by Labrador CMS