SCORET PÅ SVENSKENE: Marie Dregler (16) satte Norges mål på elegant vis.

Mye positivt fra de norske bandyjentene tross 8-1-tap

Svenskene ble som forventet noen hakk for store å slå, men de norske jentene bet godt fra seg - og en av de beste på banen var landslagsdebutant og Solberg-målvakt Selin Sucu Klem (16).

Publisert Sist oppdatert

Klikk på vinduet for å se kampen i reprise!

SOLBERGBANEN: Det ble en innholdsrik bandykveld for det fremmøtte publikummet på privatlandskampen for damer mellom Norge og Sverige fredag kveld - både spillemessig og værmessig.

For mens nasjonalsangen ble spilt i klarvær og god sikt, skulle spillerne få bryne seg på både yr, regn og tett snødrev før kampen var omme. Og jo verre været ble, desto mindre ble det svenske overtaket - med en landslagstropp som i all hovedsak er vant til å spille bandy innendørs.

I førsteomgang hadde de svenske bandyproffene et solid grep om spillet, og det nærmeste Norge kom scoring før pause (0-3) var en kjempemulighet etter en retur på corner. Etter pausen ble yr til snø, og en ruglete isflate og etter hvert en god porsjon snø, som passet de norske bandyjentene bedre.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Norge-kaptein Charlotte Selbekk snurret rundt med sine svenske lagvenninner på Solbergbanen

Unge debutanter utmerket seg

Norges lag, som for anledningen besto av hele syv debutanter, kom etter hvert til flere gode muligheter og kunne fort ha scoret 3-4 mål.

Den eneste norske nettkjenningen ble imidlertid signert Readys unge stjernespiss Marie Dregler (16), som like gjerne dro av hele den svenske backrekka og banket ballen opp i krysset fra kloss hold. Samme spiller scoret forøvrig fire av fem mål for Ready da Drammens damelag ble slått 5-2 tidligere denne uka.

Det var imidlertid en annen 16-åring og landslagsdebutant som kanskje var banens aller beste, nemlig Solbergs målvakt Selin Sucu Klem, som tok godt vare på tilliten fra landslagstrener Dag Erik Amundsen og vartet opp med flere klasseredninger som hindret svenskene en enda større seier.

Landslagstrener Dag Erik Amundsen hentet fram smilet da snøen begynte å lave ned

Av andre lokale spillere var som vanlig Drammens Lene Aamodt (bildet) en sterk bidragsyter på den norske midtbanen, og var mye involvert både offensivt og defensivt.

DEBUTERTE: Damelandslagets syv debutanter mot Sverige: F.v. Selin Sucu Klem (SSK), Martine Bakken (Ullevål), Hannah Martine Thim-Nordby (Drammen), Marie Dregler (Ready), Hermine Grove-Knutsen (Ready), Eline Martens (NTNUI, opprinnelig SSK) og Christine Bustgaard (NTNUI).
ETTER KAMPEN: De norske og svenske jentene slo av en prat, de norske mer fornøyd med været enn de svenske.

Allerede lørdag formiddag klokken 12.00 spilles «del 2» av vennskapsaffæren med det svenske landslaget på Solbergbanen - da trolig med en god porsjon snø som potensielt kan gjøre det utrivelig for værsyke svensker.

DRM24 sender også denne kampen direkte via Solberg Bandy's livestream.

Se kampen i bilder:

Powered by Labrador CMS