FINALEDUELL: Andrine Høydahl (t.v.) og resten av drammensjentene ga Ready kamp til døra, men tapte til slutt 2-1 i det som ble rene snøslaget på Marienlyst. 16-åringen er en av flere VM-aktuelle spillere fra Drammen Bandy.

NM-exit for Drammens bandydamer - nå venter VM for flere av spillerne

Det ble bare nesten for Drammen mot serievinner Ready, med to knepne tap i semifinalen i årets sluttspill.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammen fikk verste motstands vei under trekningen i sluttspillet, og tapte først 3-1 borte mot Ready i helga, og deretter 2-1 returoppgjøret på Marienlyst.

- Det ble bare nesten, men allikevel nærmere enn vi har vært på mange år. Vi er godt fornøyd med sesongen totalt sett, selvom det er en nedtur å tape med ett mål i dag. Allikevel har Ready vært beste i hele år så de har fortjent dette, oppsummerer drammenstrener Arild Aamodt overfor DRM24.

- Og neste år skal det kjempes om medaljer?

- Vi har mye å jobbe med, og det er klart at vi må opp et hakk etter å ha blitt nummer fire i år, sier Aamodt.

SKAPTE NY SPENNING: Drammens Maja Muri reduserte til 2-1, og sørget for spenning i sluttminuttene. Ready ble imidlertid ett nummer for store kampen sett under ett.
BLE «PAKKET INN»: Ready-jentene hadde åpenbart fullt fokus på å holde Drammens toppscorer og playmaker Lene Aamodt i sjakk, hvilket medførte at goalgetteren for en gangs skyld måtte gå av banen uten mål.
SOM EN VEGG: Drammens erfarne målvakt Hanna Galleberg ryddet unna det meste av Readys målsjanser med flere klasseredninger, og holdt Drammen inne i kampen.

VM neste

Men selv om årets bandysesong er over for flesteparten av spillerne, reiser trolig en håndfull av drammensjentene til VM-sluttspillet i Sverige i mars.

Hvem som blir tatt ut til landslagstroppen er foreløpig ikke klart, men det er etter hva DRM24 erfarer 4-5 av drammensjentene som etter alt å dømme får spille med flagget på brystet mot verdens beste bandyspillere.

Herrenes bandy-VM i Russland henger i en særdeles tynn tråd etter den siste utviklingen i Ukraina-konflikten, og det norske bandyforbundet har allerede gitt beskjed om at Norge ikke vil stille i mesterskapet.

VM-AKTUELL: Drammen-kaptein Ruth Eline Borge.
VM-AKTUELL: Drammen-toppscorer Lene Aamodt.
Powered by Labrador CMS