GULLGUTTER: På bildet er Andreas Gundhus Larsen, Marcus Rea Didrik Gjertsen, Fillip Gran, Åsmund Folkedal, Sondre Lie Solberg, Marius Lie Solberg, Jonas Møller Mathisen, Iver Horn Husmo, Dennis Narheim, Lucas Winnæs, Jonathan Berg, Malin Hellum, Jonathan Wiulsrud, Mathias Fjeld.

SSK's «gullårgang» imponerer utover Norges grenser

Avsluttet sesongen med imponerende bragd etter å ha gjort rent bord i alle sammenhenger. - Vanvittig stolte.

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: Det går allerede gjetord i bandykretser om noe ganske utenom det vanlige når det gjelder Solbergs småguttlag fra 2010-årgangen. Her er det flere etternavn som også bør være velkjente i bandykretser, men det er nok ikke etternavnet alene som skal ha æren for den sportslige suksessen til disse gutta.

Blant annet er, som i så mye annet, knallhard trening - og mye trening, en viktig del av grunnlaget til prestasjonene på bandybanen. Prestasjoner som gjør at laget har spilt - og hevdet seg godt - i serier for eldre årganger de siste sesongene.

- Det er en fantastisk gjeng som legger ned utallige timer med trening året rundt. Vi har barmarktrening når det ikke er is, og vi trener dobbelt så mye som de fleste andre, forteller Krister Fjeld, fra trenertrioen som også består av Jon Ruben Wiulsrud og Vidar Solberg.

- Denne bandysesongen har vi hatt nærmere 100 treninger/kamper fra start i august til midten av mars. Gutta er heldige som har trenere med hundrevis av kamper på elitenivå, det gjør at nivået på treninger blir høyt, sier Fjeld.

De startet sesongen med andreplass i Aros Cup i Sverige blant det aller beste av svenske lag. Og avsluttet med enveiskjøring i Stabæk Cup og 44-3 i målforskjell på seks kamper.

- Vi har klart oss over all forventning og gutta har prestert vanvittig bra. Vi er en gjeng med stort fokus på kameratskap, og at hver og en spiller skal ha en rolle og ha utvikling. Vi får masse skryt av hvordan vi spiller og at gutta spiller som et lag, forteller Fjeld.

Og hvem vet - kanskje det er denne gjengen som skal sørge for en ny gullepoke for Solbergs A-lag om noen år når de etter hvert sparker fra seg som juniorer og tar steget opp mot elitenivå?

- Vi som trenere er iallefall vanvittig stolte over hva de klarer å prestere, sier Fjeld.

Powered by Labrador CMS