NORGESBIL? Volkswagen kaller ID4 «en ekte Norgesbil helt ned til felgene».
NORGESBIL? Volkswagen kaller ID4 «en ekte Norgesbil helt ned til felgene».

Verdenspremiere for VW ID4: El-suv med 500km rekkevidde

Det er åpnet for bestilling av lanseringsmodellen, som starter på kr. 426.900,-. Skal du ha firehjulstrekk må du bla opp en del mer - og vente til neste år.

Publisert Sist oppdatert

BIL OG MOTOR: - Vi er stolte av å åpne for salg nå av to eksklusive lanseringsmodeller, allerede dagen etter verdenspremieren av ID.4, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør i Volkswagen Norge.

- ID.4 er den perfekte familiebilen som vi virkelig ser fram til å lansere i Norge, med utlevering av de første kundebilene fra januar 2021. Volkswagens første fullelektriske SUV er som skapt for norske forhold med lang rekkevidde, fleksibilitet med god plass, hengerfeste og takrails, sier Edvardsen-Eibak.

Modellene ID.4 1ST vil koste fra kr. 426.900,- og ID.4 1ST Max fra kr. 509.500,- (prisene er inkludert frakt- og leveringsomkostninger, levert Volkswagen-forhandler i Oslo.)

– Norge har vært et svært viktig marked for Volkswagens elektriske biler. Erfaringer fra Norge er brukt i utviklingen av ID.-modellene, og vi har vært involvert i samarbeidet med fabrikken på en helt annen måte enn noe gang tidligere. Derfor er det en litt morsom gest at felgene til ID.4 1ST-modellene har fått norske navn, sier Eibak.

Firehjulstrekk neste år

- I tillegg åpner vi i dag også for forhåndsbestilling på volkswagen.no av en sporty toppmodell med mer effekt og firehjulstrekk, sier Harald Edvardsen-Eibak.

Denne vil vi åpne for salg av våren 2021, og den vil leveres fra sommeren 2021, tilføyer Edvardsen-Eibak.

Begge lanseringsmodellene er begrenset til et totalt antall på 27 000 biler. Når de er utsolgt, vil de bli etterfulgt av ferdigspesifiserte modeller. Disse har samlet det mest populære utstyret på markedet i pakker.

- Dette vil gjøre valgmulighetene enda mer oversiktlig for kundene, og fabrikken i Zwickau vil kunne bygge bilene raskt, for hurtig levering, uttaler VW i en pressemelding.

Modellene

ID.4 1ST

Begge lanseringsmodellene er basert på ID.4 Pro Performance. De har en motoreffekt på 204 hk (150) kw, og et batteri med 77 kWh netto energilager. ID.4 1ST kan lynlades med inntil 125 kW effekt, noe som gjør at kundene kan øke rekkevidden med 320 km på ca. 30 minutter (WLTP). Senere vil det komme en ID.4-modell med rekkevidde på inntil hele 520 km (WLTP).

Nye Volkswagen ID.4 er en sann allrounder med stor plass, lang rekkevidde - og takrails og tilhengerfeste som standard på ID.4 1ST-modellene. ID.4 har en lengde på 4 584 mm. Bredden er 1 852 mm, og høyden er 1 631 mm. En akselavstand på 2 771 mm gir svært god plass innvendig.

ID.4 1ST står på 20-tommers hjul i «Drammen»-design, og «Exterior Style»-pakken med mørke ruter bak gir et slående inntrykk på veien. Forsetene og multifunksjonsrattet har oppvarming, og ambientebelysningen kan velges i 30 ulike farger. Pedalene i rustfritt stål har play- og pausedesign, mens rattet har «1ST»-logo. Et ryggekamera gir hjelp til manøvrering. Tosoners klimaanlegg og oppvarmet frontrute gir helårskomfort.

Navigasjonssystemet «Discover Pro» og fire USB-porter er standard i ID.4 1ST. Det er også en rekke viktige assistentsystemer: «Front Assist», «Adaptive Cruise Control» og «Lane Assist». Annet viktig standardutstyr i Norge er en varmepumpe, som både varmer og kjøler kupeen effektivt – og tilhengerfeste.

ID.4 1ST Max
I tillegg til alt utstyret som er standard på ID.4 1ST, vil ID.4 1ST Max være utstyrt med nær sagt hele tilbehørskatalogen som standard. Utvendig inkluderer det «LED matrix»-hovedlys, «3D LED»-baklys og 21-tommers «Narvik» felger. Disse understreker bilens atletiske natur, sammen med den progressive styringen og adaptivt understell (DCC). Listen mellom hovedlysene og i dørhåndtakene er belyst.

Innvendig tilbyr ID.4 1ST Max passasjerene en suveren komfort. Standardutstyret inkluderer elektrisk seteregulering, panoramatak, 3-soners klimaanlegg og elektrisk betjent bakluke med «Easy Open & Close». ID.4 1ST Max kutter heller ingen svinger når det kommer til betjening, «connectivity» og assistentsystemer: «Augmented reality head-up display», 12-tommers touchskjerm, «Komforttelefon med induksjonslading», «Travel Assist, «Side Assist» og «Emergency Assist» er alt sammen standard.

LES MER OM BIL OG MOTOR

DRAMMEN? Standard er 20' hjul med «Drammen-design», ifølge Volkswagen.
DRAMMEN? Standard er 20" hjul med «Drammen-design», ifølge Volkswagen.
Powered by Labrador CMS