Nå kommer den elektriske arvtageren til Volkswagen Passat

Neste medlem av den helelektriske Volkswagen ID.-familien er den romslige stasjonsvognutgaven av ID.7

Publisert

BIL OG MOTOR: – Dette er en av de første store, fullelektriske stasjonsvognene på markedet, som vil bidra til at enda flere tar steget til helelektriske biler. ID.7 er en modell vi forventer å selge betydelige volumer av, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for importør Harald A. Møller AS, og fungerende leder for Volkswagen personbil i Norge.

I 2023 ble Volkswagen ID.7 lansert som en firedørs coupé med stor bakluke og godt med plass. Nå har ID.7 stasjonsvogn verdenspremiere, opplyser Volkswagen i en pressemelding.

- ID.7 har blitt omtalt som arvtageren etter Volkswagen Passat, noe som naturligvis er en stor arv å leve opp til, men som vi absolutt mener ID.7 gjør. ID.7 stasjonsvogn er romslig og har god bagasjeplass, lang rekkevidde og svært rask ladehastighet. Dette gjør ID.7 stasjonsvogn til et perfekt valg for en aktiv familie, sier Hekneby.

- Vi tror at bilen blir en viktig bidragsyter på vei mot å nå 2025-målet om et fullelektrisk nybilmarked, fortsetter Hekneby.

Stor plass for både folk og bagasje

Volkswagen ID.7 stasjonsvogn er nesten fem meter lang, og har akselavstand på nærmere tre meter.

ID.7 stasjonsvogn er dermed svært romslig for både fører og passasjerer, og med fem personer om bord er det inntil 605 liter bagasjeplass. Med nedslåtte bakseter øker volumet til inntil 1.714 liter, og lengden på bagasjerommet med nedslåtte bakseter måler nesten to meter.

Svært effektiv forflytning

Nye ID.7 stasjonsvogn er utstyrt med siste generasjons elektriske drivsystem, og vil bli tilgjengelig med to batterier. Avhengig av batteristørrelse, er bilen ventet å oppnå WLTP-rekkevidde på inntil 685 kilometer.

Det største batteriet vil ha hurtiglade-kapasitet på inntil 200 kW, noe som vil gi ladetid signifikant kortere enn en halvtime fra 10-80 %. ID.7 stasjonsvogn får også mulighet for forvarming av batteriet, noe som kan aktiveres både gjennom navigasjonen og manuelt via en knapp i bilens meny-system. Dette sørger for svært effektiv hurtiglading, noe som allerede er bevist med ID.7 firedørs coupé.

- Lang rekkevidde, høy ladefart og mulighet for forvarming av batteriet gjør at forflytningshastigheten fra A-B blir svært effektiv. Kombinert med den store plassen, er ID.7 og ID.7 stasjonsvogn blitt to streker under svaret for de som har tvilt på om elbilen kan utkonkurrere de fossile bilene, sier Hekneby.

Snart klart for bestilling

Det vil bli åpnet for bestilling av ID.7 stasjonsvogn i løpet av kort tid, og pr nå planlegges det for utlevering av de første kundebilene i løpet av sommeren. Vi oppfordrer kunder til å ta kontakt med sin nærmeste Volkswagen-forhandler for å få mer informasjon.

- ID.7 og ID.7 stasjonsvogn vil kunne dekke et behov for svært mange kunder, og allerede i dag kan du prøvekjøre ID.7 firedørs coupé hos din nærmeste Volkswagen-forhandler for å finne den ID.7-varianten som passer best for deg, avslutter Hekneby.

Powered by Labrador CMS