Anbefaler 4. dose til alle over 65 år

Regjeringen trapper opp corona-vaksineringen for nye aldersgrupper.

Publisert

NORGE: Det er tidligere kun gitt en ny oppfriskingsdose til de over 75 år. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine. De nye anbefalingene er basert på råd fra FHI som regjeringen nylig har mottatt, uttaler Helsedepartementet i en pressemelding.

- Vaksinasjon er fremdeles hjørnesteinen i regjeringens koronastrategi og beredskap, og Norge har nok tilgjengelig vaksine, heter det i pressemeldingen.

Vaksinasjon av gruppen fra 65 til og med 74 år starter så snart kommunene har kapasitet til å tilby dette, og med senest oppstart 1. oktober 2022. Staten dekker kostnader til gjennomføring av vaksinasjonsprogrammet og kommunene kan benytte apotek eller private aktører til å gjennomføre vaksineringen dersom de finner dette hensiktsmessig.

- Må være forberedt på oppstart av andre grupper

Kommunene må også planlegge for å kunne tilby ny oppfriskningsdose til personer mellom 18-64 år med underliggende sykdommer.

- Pandemien er uforutsigbar, og kommunene må fortsatt være forberedt på at det kan komme endringer når det gjelder oppstart av vaksinasjon av disse gruppene og andre grupper, uttaler Helsedepartementet.

Powered by Labrador CMS