BESKYTTELSE: Brannvesenet tok på seg kjemiske spesialdrakter før de gikk inn i det aktuelle området.
BESKYTTELSE: Brannvesenet tok på seg kjemiske spesialdrakter før de gikk inn i det aktuelle området.

Åtte til sykehus etter klorgass-utslipp

Etter en gasslekkasje ved Delikat på Rundtom ble området sperret av og beboere bedt om å holde seg innendørs og lukke vinduer torsdag ettermiddag. Åtte ansatte er fraktet sykehus med pustebesvær.

Publisert Sist oppdatert

RUNDTOM: Nødetatene rykket ut til melding om et mulig utslipp/lekkasje fra industriområdet ved Holmestrandveien noe før klokken 13.00 torsdag.

Kort tid etter ble Holmestrandveien sperret av, og beboere bedt om å holde seg innendørs og lukke vinduer som følge av en uavklart situasjon.

Pustebesvær

Ansatte på stedet ble evakuert like før klokken 13.00. Politiet opplyser til DRM24 at åtte av disse er fraktet sykehus for observasjon.

- Det er ikke meldt om personskader, men ulike grader av pustebesvær. De er til observasjon for sjekk, opplyser politiet til DRM24.

Kjemisk reaksjon

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over hva som har skjedd, men opplyser til DRM24 at flere stoffer skal ha reagert med hverandre, og forårsaket en kjemisk reaksjon og lekkasje av det som betegnes som en form for klorgass.

Klorgass er giftig og kan i store konsentrasjoner være dødelig.

- Det gjenstår litt avhør og undersøkelser før vi kan konkludere endelig hva som har skjedd. Nå jobbes det med vasking og ventilering av bygget, opplyser politiet videre overfor DRM24.

Ingen fare for publikum

Ved 14.15-tiden opplyser politiet at situasjonen er «såpass avklart» at folk igjen kunne ferdes fritt i området, men det var en stund manuell dirigering av trafikken forbi stedet som følge av en del oppbud fra nødetatene.

- Det er ikke lenger noen fare for publikum, lekkasjen er konsentert til å være inne i bygget, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS