Her har politiet akkurat sikret den større motorbåten som stakk fra stedet etter å ha kjørt over en mindre båt midt på Drammenselva i Hokksund natt til lørdag.

Båtfører pågrepet - smadret mindre båt i fylla

Det ble slått full alarm da en person havnet i vannet etter å ha blitt påkjørt i båten han befant seg i midt på natta ved Hokksundbrua. Ifølge politiet fremstår det som om krasjen er gjort med hensikt.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Alle nødetatene rykket ut til stedet etter melding om hendelsen, som skal ha blitt observert av vitner ved 0200-tiden like ved Hokksund-brua i Hokksund sentrum.

Meldingen gikk på at en mindre motorbåt skal ha blitt påkjørt av en større motorbåt, hvorpå personen som befant seg i den mindre båten skal ha havnet i elva - og fikk hjelp av politiet til å komme seg til lands.

Vedkommende skal utrolig nok ikke ha blitt skadet, men var naturligvis kald og våt etter et høyst ufrivillig nattbad i den strømsterke Drammenselva.

Trolig gjort med overlegg

Ifølge politiet har vitner opplyst at det fremstår som om handlingen er gjort med overlegg.

- Den store båten har kjørt rundt den mindre båten flere ganger for å lage bølger. Deretter kjørt over den slik at vindskjermen ble knekt og personen falt i vannet. Det fremstår som en villet handling, opplyser politiet
.

Til DRM24 opplyser politiet at den mindre båten skal ha ligget fortøyd ankret opp i elva, muligens som følge av laksefiske, og at mannen ombord enten ble kastet overbord eller måtte hoppe overbord som følg av kollisjonen.

Godt beruset

Den mindre båten skal ha fått omfattende skader, men begynte ikke å ta inn vann. Den større båten skal ha etter krasjen ha kjørt i full fart retning Drammen, og politiet sendte også politihelikopter og brannbåt med politifolk ombord mot stedet for å få kontroll på båten.

Politiet hadde gode vitnebeskrivelser av båten, som etter nokså kort tid ble observert av brannvesenet i det den hadde lagt til land. Etter kort tid fikk politiet kontroll på tre personer som befant seg i den aktuelle båten - hvor alle fremstod relativt beruset og lite samarbeidsvillige. 

Føreren av båten, en mann i 40-åra, skal ifølge politiet ha blåst til langt over lovlig verdi, og ble besluttet pågrepet og arrestert.

Her undersøker politiet den større båten, som fikk mindre skader etter hendelsen.
Powered by Labrador CMS