Brannvesenet holdt foredrag på Galterud - elever tente på

- Åpenbart at noen ikke har skjønt alvoret, sier rektor Simon E. Jara etter nok et branntilfelle på ungdomsskolen onsdag.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Tirsdag og onsdag har brannvesenet vært på plass på skolen for å holde foredrag for elvenene om alvoret med brann og forebygge flere ildspåsettelser på skolen.

Det er det åpenbart noen som ikke har tatt inn over seg. Onsdag ettermiddag bekrefter rektor Jara overfor DRM24 at noen hadde tent på et ark som hang på en do-dør merket «i ustand».

Arket ble slukket ved å legge det i vasken på stedet. Altså bagatellmessige konsekvenser, men det betyr ikke at skolen ikke ser alvorlig på det.

- Det viser jo at noen ikke har fått med seg budskapet her og fortsetter på tross av alt vi har foretatt oss.

Skolen har nå i tillegg til fire brannvakter fra personalet, også bistand fra Uteteamet i friminuttene og «invididrettede tiltak» mot de som trenger det, ifølge Jara.

I tillegg er skolen nå i en prosess med å søke om hjemmel for kameraovervåking på skolens område for å få bukt med problemene.

- I utgangspunktet har vi verken lov til det eller ransaking av elever. Det er det som er så fint med Norge, at man bor i et tillitsbasert samfunn. Dessverre er det noen som velger å misbruke den tilliten, sier Jara, som nå undersøker alle mulige tiltak for å få bukt med brann-problematikken.

Verken brannvesen eller politi har vært involvert i den aktuelle episoden onsdag.

Powered by Labrador CMS