FUNNSTEDET: Ved avkjøringen fra E18 til Tranby på Lierskogen, et av Østlandets mest trafikkerte steder.

Droppet gravingen og pakket sammen tidligere enn ventet

Politiet har utsatt videre undersøkelser i området der beinrestene på Tranby ble funnet. Arbeidet gjenopptas til uka.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Det har i løpet av lørdag vært massivt presseoppbud på stedet utenfor politiets sperringer ved avkjøringsrampa i Tranbykrysset retning Drammen.

Noen få meter nedenfor veien, i enden av det som fremstår som en kort skogsbilvei på omlag 100 meter, som igjen leder til en liten åpning, dumpplass eller lignende, ble funnet gjort av en turgåer fredag.

Forlot området tidligere enn ventet

Utifra politiets uttalelser tidligere på dagen var det grunn til å forvente jobbing på stedet utover ettermiddagen og kvelden lørdag. Tidlig på ettermiddagen avsluttet imidlertid krimteknikerne undersøkelsene.

Det var også ventet, etter uttalelser fra politiet lørdag morgen, at det ville foregå omfattende graving på stedet i jakten på flere benrester. Dette arbeidet ble imidlertid ikke utført, utover noen overflateundersøkelser. 

Istedet pakket politiet sammen teltet de hadde satt opp, gjerdet inn funnstedet med bygningsgjerder, trakk opp nye sperrebånd i omlag 50 meters radius og dekket hele plassen der funnet ble gjort presenning og steiner.

Aktivitet på området kan imidlertid tyde på at politiet har gjort enkelte funn de har tatt med seg for videre undersøkelser.

- Det er forbudt for publikum å ta seg inn på området. Det er svært ønskelig at dette blir respektert, da det kan bli videre undersøkelser på stedet til uka.

Politiet opplyser videre at de vil patruljere området sporadisk gjennom helga.

Kan være eldgammelt

Lørdag formiddag opplyste politiet til DRM24 at man ikke utelukker at det kan dreie seg om et arkeologisk funn, altså før nyere tid. Om benrestene skulle vise seg å stamme fra krigen eller enda eldre, vil trolig funnet aldri bli oppklart.

Dersom politiet greier å hente ut DNA fra beinrestene, vil det imidlertid være et naturlig skritt å sjekke opp mot DNA fra savnede personer. En av de mest omtalte forsvinningssakene fra drammensområdet som aldri er oppklart, er firebarnsmoren Belur Sardar som forsvant fra hjemmet i Mjøndalen i april 2007. Politiet sitter med DNA fra Sardar.

Politiet brukte massive ressurser i jakten på Sardar, som ble antatt drept. Flere mistenkelig likfunn gjort i årene siden har blitt sjekket opp mot kvinnens forsvinning, som fortsatt er et mysterium. Ektemannen ble siktet for drap, men saken henlagt på bevisets stilling etter tre års etterforskning. Enkemannen ble senere utvist fra Norge fordi han kom til Norge fra Irak på falsk identitet.

Ved inngangen til denne korte skogsbilveien er det en gammel bom som leder inn til plassen, som utgjør et søkk i terrenget med bratte skråninger rundt.
Ifølge politiet er nå arbeidet avsluttet på stedet for helga. Politiet presiserer at det ikke er tillatt å ta seg inn området:
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24
SAVNET OG ANTATT DREPT: Belur Sardar (29). (FOTO: POLITIET)
TROLIG LIKFUNN: På Tranby, 15 minutters kjøring fra Mjøndalen.LES OGSÅ: Etterforsker funn av beinrester på Tranby
Powered by Labrador CMS