LOVLØSE TILSTANDER: I Tollbugata. I lufta over hang politiets helikoptre og droner.

Gateslag og opptøyer i sentrum etter SIAN-demo

Politi og en stor mobb av motdemonstranter barket sammen med tåregass, steiner og røykbomber på Strømsø etter lørdagens SIAN-demo.

Publisert Sist oppdatert


Gateslag mellom mobben og opprørspolitiet i Tollbugata

Publisert av Drammen Live24 Lørdag 10. april 2021

DIREKTE: Opptøyer i Drammen sentrum etter SIAN-demo

Publisert av Drammen Live24 Lørdag 10. april 2021

KLIKK PÅ VINDUENE OVER FOR Å SE VÅR DIREKTERAPPORTERING FRA TOLLBUGATA

DRAMMEN: Som forventet gikk det langt fra stille og fredelig for seg under markeringen på Strømsø Torg. Det hele eskalerte til lovløse tilstander i gatene da politiet avsluttet demonstrasjonen på torget, og skulle eskortere SIAN vekk.

En stor mobb på et tresifret antall ungdommer av ulik etnisk bakgrunn forsøkte å blokkere kortesjen fra å forlate området på Strømsø, og sperret gate med trepaller, gjerder, søppelkasser og knuste gjenstander.

Det hele utviklet seg til rene stillingskrigen i Tollbugata mellom Blichs gate og Langes gate, hvor politiet måtte sperre av begge ender og barrikadere veien med pansrede kjøretøy.

- Vi har sett før at den misnøyen som i utgangspunktet er mot demontrasjonen retter over på politiet i etterkant, så det var vi forberedt på, sier politistasjonssjef Øyvind Aas til DRM24.

LES OGSÅ: Fire mindreårige innbragt: - Bekymret over antall ungdommer som deltok

Angrep politiet

Mobben angrep både opprørspolitiet og politiets kjøretøy med kniver, stein, rør og andre gjenstander å slå med. Politiets biler ble knust, dekk ble skjært opp og fyrverkeri skutt mot politiet.

En stund hersket det rene krigsonen med et tett røyklag av tåregass og røykbomber som politiet tok i bruk for å holde mobben på avstand.

På et tidspunkt ble også flere fotografer og pressefolk angrepet av aggressive ungdommer.

Etter en snau time på stedet valgte politiets styrker løsningen med å trekke seg raskt tilbake i Tollbugata retning Rundtom. Dermed løste og mobben med ungdommer seg opp, og fra 15.30-tiden er det etter hva DRM24 erfarer nokså rolig på Strømsø.

- Det ble gjort en vurdering på å trekke ressursene tilbake, og da så vi at det hele roet seg ganske raskt, sier Aas.

LES OGSÅ:Fire mindreårige innbragt: - Bekymret over antall ungdommer som deltok

SE VÅR FACEBOOKSIDE FOR FLERE VIDEOER FRA DAGEN

SE VIDEO FRA DEMONSTRASJONEN HER:
Ved en byggeplass i Blichs gate forsøkte dessuten mobben å fysisk sperre av gaten med bygningsgjerder for å hindre politiet.
Powered by Labrador CMS