Palestina-demonstrasjon i sentrum - ropte slagord mot Israel

100-150 personer var samlet til demonstrasjon for Palestina / mot Israel på Strømsø og Bragernes Torg fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!


STRØMSØ:
 Det var omlag 100 personer med flagg, palestinaskjerf og plakater som roper slagord mot Israel, og det hele skal ha gått nokså rolig for seg uten tegn til aggresjon.

Smittevernregler så imidlertid ikke ut til å være i fokus blant demonstrantene, som etter hvert forsvant fra Strømsø Torg hvor det hele startet, over bybrua og til Bragernes Torg hvor det hele fortsatte med taktfaste rop.

Ved 18.30-tiden melder politiet at folk har begynt å forlate området. Det hele varte dermed omlag en time.

Ingen reaksjoner overfor smittevernet

Politiets operasjonssentral var umiddelbart ikke kjent med demonstrasjonen da DRM24 opplyste om den og den tiltok på Strømsø, men politiet opplyser til DRM24 i etterkant at Drammen politistasjon hadde blitt varslet om en markering i forkant.

Hvorvidt kommunen har gitt tillatelse til markeringen er ikke kjent. Flere politipatruljer ankom etter hvert stedet og fulgte det hele på avstand.

- Hvordan vurderte politiet lovligheten av det hele opp mot smittevernloven?

- Det er ikke politiet som gir tillatelse, og når det gjelder politiske ytringer så står det i utgangspunktet sterkere enn selve smittevernet. Vi stanser i utgangspunktet derfor ikke en politisk markering, sier operasjonsleder André Kråkenes til DRM24.

Han opplyser videre at det ikke ble gitt reaksjoner overfor noen av deltagerne som følge av brudd på smittevernbestemmelsene.

Powered by Labrador CMS