JERNRING: Det er et stort oppbud av politi, samt inngjerdinger på og rundt Strømsø torg, lørdag formiddag.

Politiet med jernring i Drammen under SIAN-demo

Opprørspolitiet fra Oslo er på plass i Drammen knyttet til markeringen på Strømsø Torg.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Markeringen fra Stopp Islamiseringen av Norge går av stabelen på Strømsø Torg klokken 13.00. Erfaring tilsier at arrangementene tiltrekker seg en del motdemonstranter og uromomenter.

I den anledningen har politiet gjort grundig planer for sin operative beredskap. Til forskjell fra tidligere markeringen i Drammen, vil dette arrangementet etter hva DRM24 erfarer ha et vesentlig større politioppbud.

- Vi har blant annet en del mannskaper fra Oslo er trent for å håndtere denne typen situasjoner, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til DRM24.

Tidligere har også beredskapstroppen og PST vært på plass i forbindelse med SIANs aktiviteter. Allerede fredag formiddag ble det utplassert en del barrikader og gjerder på Strømsø Torg for å holde motdemonstrantene adskilt fra SIAN.

- Politiet vil primært ha fokus på å forebygge vold og ordenforstyrrelser for ivareta ytringsfriheten. Smittevern kommer i annen rekke, har politistasjonssjef i Drammen, Øyvind Aas, uttalt til DRM24.

Sosialistisk Ungdom hang fredag kveld opp en rekke plakater med illustrasjon av knyttede never i sentrum, hvor de oppfordret til å vise motstand.

Ifølge SU Drammen var det imidlertid ingen organisert motdemonstasjon lørdag.

- Vi har spesifikt ikke nevnt demonstrasjon på grunn av koronasituasjonen. Vi ønsker dermed ikke å bli assosiert med motdemonstrasjonen. Til normalt ville vi arrangert en motdemonstrasjon, men på grunn av koronasituasjonen valgte vi å bare henge opp plakater. Vi ser at mange mennesker har møtt opp til en motdemonstrasjon, men vi har ikke noe med dette å gjøre, sier leder Guro S. F. Steinsholt i SU Drammen til DRM24.

DRM24 vil sende direkte fra arrangementet på våre Facebooksider. Vi kommer tilbake med mer på DRM24.no etter arrangementet er over.

LES OGSÅ:Gilani om SIAN-demo: - Nytter ikke å la seg provosere

Powered by Labrador CMS