Rolig Halloween-feiring i Drammen - kaostilstander i Oslo

Halloween har gått roligere for seg enn normalt med tanke på uønskede hendelser i Drammen. I hovedstaden derimot er det bilbranner, steinkasting og kaotiske tilstander i enkelte bydeler på østkanten mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO: Operasjonssentralen i Øst-Øst gir DRM24 en statusrapport like før klokken 22.30. Status så langt er at politiet ikke har hatt mange typiske halloween-relaterte oppdrag i Drammen så langt.

- Det eneste vi har fått inn var melding om fyrverkeri på Fjell klokka 21.40, men det hadde vi ikke kapasitet til å dra på. Ellers har det vært noen småting rundt omkring ellers i distriktet, men ikke noe nevneverdig i Drammen, forteller politiet til DRM24.

De siste årene har det vært nok av branner i søppeldunker, fyrverkeri, eggkasting på biler og hus, hærverk og skremmende adferd - ja til og med kasting av «molotov-cocktails». Dette har det altså vært lite av i år, eventuelt gått «under radaren».

Østkant-gjenger angriper politiet

I Oslo derimot, har Halloween-markeringen langtifra gått under radaren til politiet. Etter klokka 21.00 har politiet fått flere dramatiske meldinger fra bydelene Rødtvet og Furuset.

På Rødtvet skal flere biler ha blitt satt fyr på, og ved Furuset Senter har «mange ungdommer kastet egg, stein, tent på paller og skapt masse uro og frykt i området», opplyser Oslo-politiet .

– Det er mange ungdommer som startet med å angripe en buss på en bussholdeplass på Furuset Senter. Når vi kommer blir det kastet på oss. Det er mange ungdommer som er utagerende og aggressive mot politiet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Powered by Labrador CMS