SMADRET: Bilen kom kjørende på Hagatjernveien fra Konnerud mot Mjøndalen, og gikk rett fram i svingen bak og opp i nærmeste steinrøys.
SMADRET: Bilen kom kjørende på Hagatjernveien fra Konnerud mot Mjøndalen, og gikk rett fram i svingen bak og opp i nærmeste steinrøys.

Såpeglatt veibane: - Bremset, men bilen gikk rett fram

Fire ungdommer slapp med skrekken etter et overraskende møte med årets første is på veien sent onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

ÅSEN: Nødetatene rykket ut til melding om utforkjøring på Hagatjernveien klokken 23.13.

Det ble raskt klart at samtlige i bilen, fire unge voksne, ikke skulle være alvorlig skadd, til tross for en dramatisk utforkjøring hvor bilen fikk nokså store skader og alle airbagene løste ut.

Tre ambulanser i tillegg til brannvesenet rykker derfor ut til stedet, og noen av de involverte skal ha blitt fraktet legevakt for sjekk. Andre ble hjulpet av foreldre som kom til stedet etter melding om hendelsen.

Såpeglatt

Ulykkesbilen, en eldre Volkswagen Golf, var som de fleste andre på denne tiden av året, før snøen kommer og det har vært glatt i lavlandet, iført sommerdekk. Ifølge politiet skal i utgangspunktet alt ha vært forskriftsmessig anordnet.

Men her ble altså ungdommene overrasket av et såpeglatt parti islagt asfalt i svingen nederst ved Hagatjern, hvor tåkedis fra vannet hadde glasert veibanen.

Bilen kom fra Konnerud, hvor det i utgangspunktet var tørr asfalt og uproblematiske føreforhold, men nedover bakkene mot Hagatjern ble det glattere og glattere, og i den aktuelle svingen var det altså rene skøytebanen - forøvrig et parti som ved enkelte værforhold er kjent for å være «livsfarlig».

- Føreren har forklart at han har bremset, men gått rett fram i svingen. Det viser også sporene på stedet, opplyser politiet til DRM24.

Som følge av de spesielle omstendighetene er det ikke tatt noe førerkortbeslag etter episoden, men det er rutinemessig opprettet sak, opplyser patruljen på stedet som undersøkte det hele.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SKØYTEBANE: </span>Bildet viser tåkedisen fra vannet og den glatte veibanen med sporene hvor bilen kjørte ut bak kamaeraet.</span>
SKØYTEBANE: Bildet viser tåkedisen fra vannet og den glatte veibanen med sporene hvor bilen kjørte ut bak kamaeraet.
Powered by Labrador CMS