SKUR MEG EGG: To politibetjenter med skjold fikk den utakknemlige jobben med å skjerme SIAN for et vedvarende bombardement med egg og poteter.

SIAN-kaoset i bilder - slåss med både politiet og hverandre

Tre timer med fullt kaos og dramatiske scener utspant seg blant store mengder aggressive ungdommer på Strømsø Torg.

Publisert Sist oppdatertKLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO


DRAMMEN:
 Situasjonen eskalerte gradvis, det samme gjorde antall mennesker utenfor sperringene. Og mens stemningen ble mer og mer aggressiv, måtte politiet håndtere ungdommer som valgte å gå til angrep på både biler og mannskaper under demonstrasjonen til SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge).

Det oppstod etter hvert situasjoner med kraftig håndgemeng mellom ikke bare politi og motdemonstranter, men også mellom motdemonstranter og andre publikummere som forsøkte å roe ned situasjonen.


Direkte fra SIANs demonstrasjon på Strømsø Torg

Publisert av Drammen Live24 Lørdag 10. april 2021


Fikk ikke brent koranen

SIAN på hadde på forhånd varslet brenning av koranen i Drammen, men i det nestleder Anna Bråten varslet at hun skulle «hente boka» etter halvannen time og pisket opp stemningen ytterligere, sa politiet at nok er nok, og avbrøt det hele av hensyn til sikkerheten.

Da hadde det haglet med egg, poteter, tomater, flasker og stein mot SIAN-standen siden starten av demonstrasjonen ved 1300-tiden.

Politiet etterforsker dessuten en terrortrussel fremsatt mot SIAN før demonstrasjonen.

SE DEMONSTRASJONEN I BILDER:

Klikk på vinduene under for å se vår direktesending fra gateslaget i Tollbugata:


Gateslag mellom mobben og opprørspolitiet i Tollbugata

Publisert av Drammen Live24 Lørdag 10. april 2021


DIREKTE: Opptøyer i Drammen sentrum etter SIAN-demo

Publisert av Drammen Live24 Lørdag 10. april 2021

LES OGSÅ:

Etterforsker terrortrussel mot SIAN før demonstrasjonenFire mindreårige innbragt: - Bekymret over antall ungdommer som deltok
Gateslag og opptøyer i Drammen sentrum etter SIAN-demo

LES OGSÅ:

Gilani om SIAN-demo: - Nytter ikke å la seg provoserePolitiet om SIAN-demo: Smittevern ikke første prioritetSIAN varsler markering og koranbrenning på Strømsø Torg

Se vår livestreaming fra demonstrasjonen under:
Som omtalt tidligere lørdag ble fem personer pågrepet, og ti personer bortvist. Det hele endte med gateslag og opptøyer på Strømsø etter at demontrasjonen ble avsluttet av politiet. 
Powered by Labrador CMS