HER ENDTE FERDEN: Godt ute på et jorde, etter å ha meid ned et gjerde, tok de unge karene ombord i bilen beina fatt.

Streetracere tatt etter jakt med hund og helikopter

Gjennom en grind, ut på et humpete jorde, og over en elv. Til slutt ble tre unge karer tatt av politiet etter en lengre biljakt på E18 natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det hele startet på E18 ved Liertoppen, da en sivil UP-patrulje ble oppmerksom på det som skal ha vært kappkjøring mellom flere biler.

Her skal patruljen ha greid å plukke ut en av de aktuelle bilene, en relativt sprek BMW.

- Herfra og nedover Lierbakkene var det bra hastighet på bilen, før den svingte av ved Kjellstad, og trolig ble oppmerksom på politibilen bak, forteller innsatsleder Geir Bodahl i politiet til DRM24.

Deretter skal BMW-en ha svingt ut på E18 igjen, og holdt høy hastighet videre sørover i det som da ble å anse som en biljakt/forfølgelse. På dette tidspunktet skal flere patruljer ha koblet seg på jakten, og ifølge et øyenvitne som observerte bilene over motorveibrua gikk det relativt godt unna.

- Det gikk såpass fort at det ble litt avstand mellom bilen og UP-patruljen, og det er ingen tvil om at den forsøkte å unndra seg politiet, sier Bodahl.

Politiet vil imidlertid ikke ut med noen hastighetsmålinger på det nåværende tidspunkt.

KJØRTE SEG FAST: Ferden endte noen steinkast fra avkjøringen til Sande Nord.

Vill flukt

Ved Bergsengakrysset/avkjøringen til Sande nord tok BMW-en av, og politiet observerte fra avstand at den kjørte inn på en liten grusvei. Herfra skal bilen videre ha kjørt gjennom en grind, ut på en humpete skogsbilvei og videre ut på et beiteområde.

Herfra kom ikke bilen lenger, og de unge mennene ombord valgte deretter å ta beina fatt i et forsøk på stikke fra politiet til fots.

GJENNOM GRIND: Bilen skal ha kjørt gjennom en grind bak bilbergeren og videre ut på en skogsbilvei før den endte opp på et heller humpete jorde.

- Patruljene som kom like etter observerte at de løp fra stedet, og omtrent samtidig med at hundepatruljen tok opp forfølgelsen ankom også politihelikopteret området. Hundepatruljen tok opp sporet, og etter å ha forsert en liten elv fant de to menn i slutten av tenårene i enden av sporet. Like etter kom også en tredje person frem, forteller Bodahl.

HUNDESØK: Politiets hundepatrulje fant rømlingene.

Kappkjøringsmiljø

Alle tre fra bilen er tatt hånd av politiet, som mistenker at de har en tilhørighet til et kappkjøringsmiljø. Samtlige kan vente seg en anmeldelse, og den som kjørte bilen kan også vente seg et førerkortbeslag.

Politiet opplyser videre at de har signalement og kjennemerker på flere andre biler som skal ha vært involvert i kappkjøringen.

Etter hva DRM24 erfarer skal flere andre bilførere i den samme kategorien ha blitt stoppet og bøtelagt av UP på E18 både tidligere samme kveld og senere på natten.

TATT AV UP: En sportsbil blir stoppet av UP etter å ha blitt målt til 159 km/t i 110-sone på E18 senere på natten. Føreren, en mann i 20-åra, fikk beslaglagt førerkortet.
Powered by Labrador CMS