Disse anbefales oppfriskingsdose

FHI anbefaler ny oppfriskningsdose til aldersgruppen 65 år og eldre samt risikogrupper.

Publisert

NORGE: Alle som fyller 65 år i år eller er eldre og som tok siste koronavaksine for mer enn tre måneder siden, anbefales å ta en ny vaksinedose. Det samme gjelder for personer i risikogrupper.

Vaksineringen vil starte opp i månedsskiftet september/oktober
.

- Beskyttelsen du har oppnådd etter tidligere vaksinedoser eller gjennomgått sykdom vil avta over tid. FHI anbefaler derfor at de som er mest utsatt for alvorlig koronasykdom tar en ny dose før vintersesongen 23/24, skriver Drammen kommune på sine hjemmesider.

Vaksineringen foregår i vaksinesenteret i Thams gate 5 (inngang Rådhusgata). Det vil bli sendt SMS til innbyggere som er 65 år eller eldre i nær fremtid. Det vil i første omgang kun være mulig med timebestilling og ikke drop- in.

Tilgjengelig vaksine er oppdatert Comirnaty Omicron (Pfizer)

Oppfriskningsdose kan gis med et intervall på tre måneder siden forrige dose med koronavaksine, men et lenger intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

Barn med alvorlig grunnsykdom i alderen 6 måneder til og med 4 år, som tidligere ikke har fått vaksine eller har gjennomgått covid-19, skal ha tre vaksinedoser. Det bør gå tre uker mellom første og andre dose og minst åtte uker mellom andre og tredje dose.

Powered by Labrador CMS