DRAMMENSHALLEN: Kommunen anser seg som ferdige med å tilby førstegangsvaksinering denne uka.

Nå blir det full vaksinestopp - siste frist denne uka

- Færre ønsker vaksine enn antallet vi har fått tildelt, opplyser kommunen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som kjent har Drammen kommune etablert to dager med drop-in-vaksinering denne uka, i et håp om å få benyttet flest mulig vaksinedoser før det blir to uker helt uten vaksinering i Drammen.

Neste dag med drop-in-vaksinering i Drammenshallen er onsdag. I tillegg er det ordinær vaksinering etter timebestilling fredag. Kommunen opplyser mandag at de jobber aktivt med å fylle opp ledige vaksinetimer, og foretar nå også telefonoppringing til de som ikke har registrert vaksineønske.

Det er med andre ord ikke for sent, men du må være rask skal du være sikret første vaksinedose før det som er ordinær førstegangsvaksinering opphører i Drammen.

- Drammen kommune anser seg ferdige med å tilby alle innbyggere dose 1 i løpet av uke 28, og vil motta en begrenset vaksinelevering i uke 28, og ingen vaksinelevering i uke 29 og 30. Vaksinestasjonen er følgelig stengt i uke 29 og 30. Vi forventer likevel at det vil tilkomme noen flere som ønsker dose 1 når vi fortsetter vaksinering i uke 31, uttaler kommuneoverlege John David Johannessen.

LES OGSÅ: – Risikerer å vente lenge om du ikke tar vaksine nå

Måtte si fra seg vaksinedoser

Ifølge Johannessen er vaksineleveringen til Drammen denne uka redusert som følge av at færre ønsket vaksinering enn antallet kommunen har fått tildelt.

- Grunnet drop-in blir det umulig å forutsi hvor mange vaksiner som blir gitt den kommende uken. Totalt forventes minimum 1600, og så håper vi at det blir en god del flere, uttaler Johannessen til DRM24.

Status per i dag er at omtrent 65% av alle innbyggere i Drammen har fått første vaksinedose. Hvis man tar utgangspunkt i alle over 18 år, har man passert 80% dekning. Målet er 95% dekning av alle over 18 år for å ha en effektiv flokkimmunitet i samfunnet.

LES OGSÅ: Starter drop-in-vaksinering i Drammenshallen

Aktuelt å fremskynde dose 2

Det har blitt uttalt fra FHI at det kan bli aktuelt å fremskynde dose 2 for å få brukt opp tildelte vaksinedoser i kommuner som nå har overkapasitet. Foreløpig er ikke dette aktuelt i Drammen, ifølge kommuneoverlegen.

- Å gi vaksiner som 2 i stedet for å at det gis til noen som dose 1, er «siste utvei» . Så langt mulig skal man forsøke å få vaksiner gitt som dose 1. Dette er vårt utgangspunkt. Det vil ikke bli noen generell forkorting av intervaller mellom dosene, slik vi ser det per i dag, sier Johannessen.

- Hva skjer med ubrukte doser?

- Når det gjelder det som måtte bli til overs, har vi dialog med Statsforvalteren og FHI om hvordan dette skal løses. Siden vi ikke vet antallet, vil dette først konkretiseres i slutten av uka, sier Johannessen.

Forrige uke ble det satt 7.925 vaksinedoser i Drammen. Totalt, inkludert både første- og andregangsvaksinering, er det satt 92.455 vaksinedoser i Drammen kommune.

Det er dropin-vaksinering Drammenshallen onsdag mellom klokken 14.00 og 20.00. Timebestilling til vaksinering gjøres på kommunens hjemmesider.

Powered by Labrador CMS