Slik er vaksinestatus i Drammen og Lier

Siste vaksinegruppe kan måtte vente i fire uker til på første dose.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Med økte vaksineleveranser til Drammen kommune er det mange innbyggere som den siste tiden har fått den første vaksinedosen.

Forrige uke ble det satt 7.356 vaksinedoser, og totalt er det nå satt i overkant av 65.000 doser, ifølge kommunen.

I løpet denne uka vil alle innbyggere i alderen 45-54 år uten underliggende sykdommer som ønsker vaksinen, ha fått den første vaksinedosen. Innkallingen til vaksinering av gruppe 10 som består av innbyggere i alderen 18-24 år og 40-44 år har startet opp, og vaksineringen av 18-åringene kommer i gang denne uka.

Hele gruppe 10 vil motta SMS om timebestilling i løpet av denne uka og kan forvente time til vaksinasjon i uke 25 og 26.

Det går snart ut innkalling også til den siste gruppen i Drammen, som er innbyggere i alderen 25-39 år. I denne gruppen går innkallingen til 39-åringene først og deretter til 38-åringene og videre nedover.

Innbyggerne i aldersgruppen 25-39 kan i utgangspunktet forvente å få time til vaksinasjon i ukene 26, 27 eller 28. Dersom det blir forsinkelser i vaksineleveransene kan det hende at ikke hele denne gruppen er vaksinert før i uke 29.

Dersom du nå er over 45 år og bor eller oppholder deg i Drammen kommune, og ikke har mottatt SMS fra kommunen om vaksinasjon, bes du om henvende deg til vaksinetelefonen på 32 04 44 44. Ved henvendelse til vaksinetelefonen vil du få time til vaksinasjon. Har du tidligere mottatt SMS med lenke til timebestilling, uten at du har benyttet denne, oppfordres du til å gå inn på denne lenken og bestille time til vaksinasjon.

Lier får store vaksineleveranser

I uke 25 og 26 mottar Lier kommune til sammen 5.100 vaksinedoser. Det betyr at vi i uke 25 i all hovedsak gjør oss ferdige med gruppe 9, som er personer mellom 45-54 år.

Vi gjør deretter et stort byks inn i gruppe 10. Gruppe 10 er personer mellom 40-44 år og 18-24 år. I uke 25 mottar Lier kommune 2.406 doser. Vaksinedagene denne uken er onsdag 23. juni, torsdag 24, juni og fredag 25. juni.

- I uke 25 gjør vi oss ferdige med de som har takket ja til vaksinen i gruppe 9. Vi gjør så et stort byks inn i gruppe 10, forklarer Heidi Kristin Ringstad, prosjektleder for vaksinasjonsprosjektet i Lier kommune.

Hovedinnkallingen til uke 25 er sendt, men fordi noen alltid takker nei vil kommunen kalle inn fortløpende helt frem til tirsdagen i uke 25.- Det er derfor viktig at alle svarer kjapt ja eller nei i innkallingen de mottar i helsenorge.no, sier Ringstad.

Ny stor leveranse i uke 26

I uke 26 får også Lier kommune en stor leveranse. Da mottar kommunen 2.700 doser. Vaksinedagene i uke 26 blir onsdag 30. juni, torsdag 1. juli og fredag 2. juli. I uke 26 fortsetter vi med gruppe 10.

Det er totalt 3.500 personer i gruppe 10 i Lier.Heidi Kristin Ringstad sier det er svært godt nytt at Lier kommune mottar såpass store leveranser av vaksiner i uke 25 og 26.

- Dette er helt i tråd med de økte leveransene som FHi har varslet for Lier og noen andre kommuner, sier hun.

Signaler om færre leveranser i juli

Samtidig har Lier kommune fått signaler om færre vaksiner enn opprinnelig antatt i juli.- Jeg oppfordrer derfor alle som ønsker vaksine til å takke ja straks de mottar innkallingen, sier Ringstad.

Etter at Lier kommune er ferdige med å vaksinere gruppe 10, gjenstår gruppe 11 som er personer mellom 25-39 år.

- Lier kommune kan dessverre ikke si når vi begynner å kalle inn denne gruppen. Det avhenger av hvor mange doser kommunen mottar i ukene fremover, og hvor mange som takker ja eller nei til innkallingen de får.

Akkurat nå er det et intervall på 12 uker mellom dose 1 og dose 2, men dette kan bli endret av helsemyndighetene. På kommunens nettside kan du lese om vaksinasjonsprosjektet i Lier kommune.

Powered by Labrador CMS