Test-kaos lammer trafikken:
- Aldri opplevd maken

Det er mandag ettermiddag fullstendig kork i trafikkavviklingen på Gulskogen som følge av ekstreme køer inn til teststasjonen på Sundland.

Publisert Sist oppdatert

GULSKOGEN: Køene strekker seg fra Gulskogen-senteret i den ene enden, til Konnerudgata og helt ned til Strømsø i den andre enden.

To trafikkvakter på stedet som passer fotgjengerovergangene i Professor Smiths Allé for skolebarna forteller til DRM24 at de aldri har opplevd maken.

- Det har vært biler som kjører begge veier i begge kjøreretninger for å komme forbi køen. Da blir det helt kaos når det møter hverandre, forteller en av dem.

SYNDEREN: Dette krysset, med den nye innkjøringen til teststasjonen, er synderen da trafikken i begge retninger stopper opp når køene fra stasjonen går helt ut til Professor Smiths Allé.

Køene skal ha startet ved 1300-tiden, og ved 1430-tiden var det fortsatt lange køer i området.

Ifølge politiet har de også hatt et oppdrag knyttet til teststasjonen mandag ettermiddag.

- Vi har vært der borte uten at vi gjør så mye mer med det. Dette er opp til teststasjonen og veieier å ta tak i dette, sier operasjonsleder Merethe Kvaal til DRM24.

MASSIVE KØER: Her fra Konnerudgata retning Gulskogen i Professor Smiths Alle.
POLITIET PÅ VEI: Her er politiet på vei forbi den stillestående køen.

- Klar over at det har vært kaotisk

DRM24 har vært i kontakt med Susanne Kjær, som er leder for Drammen legevakt og har ansvaret for organiseringen på teststasjonen.

Hun forteller at det har vært «kolossalt med folk som skal både det ene og det andre.»

- Mange skal teste seg og mange skal hente selvtester. Det har vært ekstremt med pågang, sykt mange som bestilte timer og oppgaver som skal utføres, sier Kjær.

Uten at hun har eksakte tall for hånden mener hun at teststasjonen nå tar unna rekordstore volumer.

- Jeg er klar over at det har vært kaotisk der borte, og selv om vi har tenkt gjennom organiseringen av dette må vi kanskje tenke helt nytt, sier Kjær.

KONNERUDGATA: Køene strekker seg helt ut til Konnerudgata og førte til full kork ned mot Strømsø allerede før klokken 14.00.
MOT GULSKOGEN: Busstrafikken ble også stående i Professor Smiths Allé som følge av situasjonen.

Rekorder i antall testet og smittet

Ifølge ferske tall fra Drammen kommune har aldri flere testet seg enn nå. 11.500 innbyggere i Drammen har testet seg siste 14 dager med inntil 1.200 personer om dagen.

Ettersom antall smittede øker fra dag til dag, og mandag ofte er en dag med høy testfrekvens, er det grunn til å tro at det kan ha en medvirkende årsak på pågangen mandag.

Aldri har flere heller vært bekreftet corona-smittet i Drammen: 1.959 personer i uken som gikk, med ny dagsrekord: 381 personer. 3.052 er bekreftet smitte siste 14 dager. I tillegg kommer store mørketall.

Smittetrykket er de siste 14 dagene høyest i Fjell bydel, med 2.500 personer bekreftet smittet per 100.000 innbyggere - altså 2,5% av befolkningen bare de siste to ukene. Aldersgruppen 10-19 år har høyest smitteforekomst.

Se flere bilder fra kaoset på Sundland:

Powered by Labrador CMS