Den unike SUV-legenden Ford Bronco kommer til Norge

Den legendariske SUV-en Ford Bronco kommer til Europa i et begrenset antall. SUV-en er utviklet for å komme seg frem over alt, og blir tilgjengelig i Norge mot slutten av 2023.

Publisert

BIL OG MOTOR: Det annonserte Ford i en pressemelding mandag.

– Bronco er Fords tøffeste og mest allsidige terrengkjøretøy. Den nye generasjonen Bronco kombinerer originalens DNA med de nyeste teknologiene for terrengkjøring og et stort utvalg av tilbehør for å skape et nytt off-road ikon. Etter den enorme suksessen til nye Bronco i USA, gleder vi oss til å tilby den også til våre europeiske kunder, sier Matthias Tonn, chief engineer, Import Vehicles i Ford Europa.

Med et lett gjenkjennelig design både på eksteriøret og interiøret har SUV-en klare referanser til den første Bronco-modellen fra 1966, men også til barskheten til Fords F-serie pickuper og Mustangens ytelse.

Takket være et sofistikert firehjulstrekksystem og innovative kjøreteknologier som Trail Control opp til syv kjøremoduser, lever nye Bronco opp til kallenavnet som den første generasjonen fikk: G.O.A.T (Goes Over Any type of Terrain)

Unike funksjoner, svært praktisk, og store muligheter for personalisering

Bronco tilbyr flere unike funksjoner, som avtagbare paneler og integrerte festepunkter –spesialdesignet for tilbehør. Alt materiale er enkelt å rengjøre. Bronco-kundene kan velge fra en rikholdig liste over tilbehør som sørger for at bilen kan gjøres mer personlig og tilpasses en rekke forskjellige aktiviteter.

I 2020 reintroduserte Ford den ikoniske Ford Bronco i Nord-Amerika. Det skjedde etter 25 års fravær. Målet var da - som nå - å tilby en bil som representerer maksimal frihetsfølelse og moro - samtidig som den er perfekt egnet for alle typer friluftsaktiviteter.

Den nye generasjonen er utviklet med utgangspunkt i originalen fra 1966. Den karakteristiske grillen og de sirkelformede frontlyktene er bare noen av designgrepene som gjør bilen helt unik. De firkantede karosseripanelene er utviklet for å gjøre det enklere å se SUV-ens ytre hjørner og ha oversikt – spesielt under krevende kjøring i terrenget.

Avtagbar hardtop og dører

Nye Ford Bronco kommer med en avtagbar hardtopp – komplett med et lyddempende lag for mer komfortabel kjøring. Hardtoppen kan også deles i fire paneler. Dørene kan ved hjelp av et enkelt verktøy og åtte minutters jobb fjernes helt. Rammeløse vinduer på dørene er med på å redusere vekten.

Ford Bronco kommer også med avtagbar frontgrill og støtfanger som gjør det lettere å lage bilen personlig - og ikke minst for bedre offroad-egenskaper.

Unike kjøreegenskaper

Takket være en rekke intelligente kjøreassistanseteknologier har nye Bronco de samme unike kjøreegenskapene - i krevende terreng - som originalen. Selve hjernen er Terrain Management System. Dette gjør det enkelt for føreren å velge kjøremodus der og da – som Normal, Øko, Sport, Glatt og egne G.O.A.T terrengmoduser som Gjørme/hjulspor, Sand og et racinginspirert Baja-modus. Hver av modusene optimaliserer gass, gir og styrerespons for å passe kjøremiljøet.

Bronco kommer også med muligheten for å skifte mellom tohjulsdrift og firehjulsdrift manuelt mens du kjører, eller du kan la systemet selv velge hva som er best avhengig av forholdene. Mens differensiallås bak er standard, kan det også tilbys foran.

Mange sofistikerte førerassistanseteknologier for kjøring i krevende terreng

Bronco kan fås med en Trail Toolbox, en pakke med flere sofistikerte terrengteknologier. Med Trail Control velger føreren en hastighet på opptil 31 km/t hvor bilen selv styrer akselerasjon og nedbremsing slik at sjåføren kan fokusere på å styre gjennom vanskelig terreng. Trail Turn Assist reduserer svingradiusen med opptil 40 % ved terrengkjøring på steder hvor det er trangt å komme frem. Trail One-Pedal gjør at fører kan akselerere og bremse med gasspedalen. Det gjør det enklere å kontrollere bilens hastighet når det kjøres under krevende forhold. Andre førerassistanseteknologier som kan fås er AdvanceTrac med Roll Stability Control.

Solid bygd – med fantastiske kjøreegenskaper

Bronco er bygd på et høyfast stålchassis med syv tverrbjelker. Det tillater også mye dempervandring, noe som gir fantastiske kjøreegenskaper i terreng.

Bronco kommer med High Performance Off-Road Stability Supensions (HOSS.) Dette består av uavhengige bærearmer med spiralfjærer foran. Det gir overlegen kjørekvalitet og jevn og god kontakt med underlaget. Bak kommer den med en solid femleddet bakaksel. Bronco kan fås med 17 - eller 18-tommers aluminiumsfelger med all-terrain dekk for perfekte kjøreegenskaper – enten det er i ulendt terreng eller på vanlig landevei.

Tøff utenpå – tøff inni

Førermiljøet i Bronco matcher det tøffe og funksjonelle eksteriøret. Alle fysiske brytere i kupeen er silikonforseglet og er enkle å rengjøre. Det er også praktiske håndtak å holde seg fast i. Selv om Bronco er bygd for tøffe forhold, kommer den også med en rekke komfort- og bekvemmelighetsfunksjoner. Et 8 tommers delvis TFT-instrumentpanel er koblet sammen med en 12 tommers berøringsskjerm i midten av bilen. Her får du siste generasjon av Fords infotainment-system, SYNC4. Det har også fordelen av Ford Power Up - trådløse programvareoppdateringer som gjør bilen og dens teknologier bedre over tid.

Apple CarPlay og Android Auto 5 er sammen med et B&O Premium Sound Lyd-system med 10 høyttalere som standard, inkludert en subwoofer. Det samme er et 360-graders kamerasystem som gir oversikt rundt hjulene dine og det du ikke kan se fra førersetet.

– Fords tøffeste og mest allsidige offroad-kjøretøy

Bronco er utviklet for bruk på en rekke ulike måter, enten du ønsker å koble på et telt bak eller på taket, eller enkelt frakte med deg ski, sykler eller takbokser.

– Bronco gir kundene mulighet til å dra ut på alle slags eventyr, samtidig som den byr på komfort, praktiske løsninger og ytelse. Dette er Fords tøffeste og mest allsidige offroad-kjøretøy, og det kommer til å gi europeiske kunder mange morsomme stunder opplevelser, sier Matthias Tonn, chief engineer, Import Vehicles i Ford Europa.

Powered by Labrador CMS