Dette er finalistene til årets frivillighetspris
DRAMMEN: Frivillighetsprisen deles ut av ordfører Kjell Arne Hermansen den 5. desember etter en kåring av juryen.
Prisen består av 40.000 kroner, og vinneren velger hvilken organisasjon som får prispengene. Alle de ti finalistene blir invitert til et arrangement på rådhuset den dagen prisen deles ut. Samtidig får alle finalister hvert sitt diplom, opplyser Drammen kommune.
I fjor var det Svelvik Frivilligsentral som gikk av med seieren.
De ti finalistene
Her er oversikt over de ti finalistene. I parentes står hvilken kommunedel de frivillige jobber i:
- Ski- og Ballklubben Drafn (Danvik, Austad og Fjell)Tilrettelegger for fantastiske fotballopplevelser for barn og unge i nærmiljøet. Gir ungdom lederansvar og mulighet til å bidra for andre og for fellesskapet. Drafn får svært mye ut av lite og jobber smart sammen.
- Suppevogna (Grønland, Marienlyst, Brandengen og Tangen)De er fire pensjonister som står hver fredag på Torgeir Vraas plass og gir ut gratis suppe til folk som trenger og har et behov for sosialt samvær. Suppevogna er en sosial holdeplass der alle kan komme innom for å få en kopp suppe og en god prat. Suppevogna hjelper også de aller svakeste med mat gjennom midler gitt av firmaer i området. De fire pensjonistene er Thore Carlsen, Arild Østeby, Kjell Henriksen og Svein Victor Borg.
- Petter Hagen (Bragernes og Øren) Frivillig dirigent for rekruttene i Øren skolekorps. Har gjort korpset til byens største med stor rekruttering. Gir mange barn og unge spilleglede og mestringsfølelse.
- Linn Jeanette Mikalsen (Konnerud og Skoger vest)Linn Jeanette er en person som aldri sier nei. Hun er gruppeleder i Konnerud speidergruppe, koordinator for Natteravnene på Konnerud, bidrar med handling og hjelp til flyktninger og er besøksvenn. Til tross for at hun er rammet av MS stiller hun opp for alle som trenger hjelp.
- De frivillige ved Frelsesarmeen Nedre Eiker (Krokstavelva og Stenseth)De frivillige møter trofast opp til faste aktiviteter for å skape gode møteplasser i lokalene i Krokstadelva. Frivillige bidrar med å hente mat på Matsentralen i Oslo, pakke matposer til matutdelingen, snakke norsk med gjestene på språkcafe, servere mat og være med på aktiviteter sammen med barn i etter skole-tilbud. De frivillige gjør at Frelsesarmeen kan opprettholde tilbudet til mennesker i nærmiljøet.
- MIF senior Sti-gruppa (Mjøndalen, Åsen, Steinberg og Ytterkollen)Tilrettelegging og bygging av stier i mjøndalsskauen. Over mange år har seniorene ryddet stier, satt opp skilt og tilrettelagt for enklere bruk av mjøndalsskauen.
- Stine Christiansen for innsats i Strømsgodset barnegospel (Rødskog og Gulskogen)Stine Christiansen har gjort en uvurderlig innsats for Strømsgodset mini- og barnegospel siden 2001. Barn fra fire år og til ungdomsskole-alder har fått synge sammen under trygg ledelse av Stine. Hun ser barna og gir dem mulighet til å skinne.
- Mounir Hamoud (Skoger og Åskollen)En engasjert og dyktig fotballtrener som gjør at Skoger IL har et fotballag som eksisterer. Uten han hadde ikke barna i bygda hatt et verdig fotballtilbud i lokalklubben. Han vier mye av sin tid hver uke til barna i bygda vår.
- Ungdomslederne Åssiden kirke (Solbergelva, Solbergmoen og Åssiden)De har vært ledere for barn og unge, og særlig for konfirmanter i Åssiden Kirke. I løpet av den fem dager lange konfirmantleir-uka, i sommerferien, legger de til sammen ned en innsats tilsvarende et kvart årsverk. I tillegg bidrar de mange helger og kvelder gjennom året. Mange av ungdomslederne står på år etter år, og selv om de flytter ut av byen ønsker de fortsatt å bidra når de er hjemme i ferier og helger.
- Vassåsens venner (Svelvik sentrum, Ebbestad, Berger og Nesbygda) Vassåsens venner startet som en historieinteressert vennegjeng som kom over og gravde frem en gammel grunnmur til en husmannsplass i Svelvikmarka (Vassås). Etter hvert stiftet de foreningen Vassåsens venner og på dugnad har de bygget opp igjen den gamle husmannsplassen med både hus, uthus, gapahuk, bålplass og mo. De har gjort det til et kulturminne, en kulturarena, et møtested, en arena for læring, et turmål, en språklæringsarena og et sliterminne. Vassås har blitt en samlingsplass og et mål for søndagsturen, med pølser, kaffe, saft og bål. De tilrettelegger for gamle leker for barna med musikk og trollkjerringer. De samarbeider også med skolene og legger til rette for møte med flyktninger. Veien er tilrettelagt og fremkommelig for rullestoler og rullatorer.