På Samos og Zakynthos er det flere små hoteller med færre rom. Derfor må man være tidlig ute for å sikre seg sin favoritt. Det er det mange stamgjester som gjør hvert år.
På Samos og Zakynthos er det flere små hoteller med færre rom. Derfor må man være tidlig ute for å sikre seg sin favoritt. Det er det mange stamgjester som gjør hvert år.

Dette reisemålet er det heteste akkurat nå!

Interessen for å reise til Albania tok av i sommer, og nå er det stadig flere nordmenn som oppdager dette vakre landet. Akkurat nå er Albania like populært som Mallorca, og mer populært enn Kreta sommeren 2024.

Publisert Sist oppdatert

REISE: Interessen for Albania eksploderte virkelig sommeren 2023. Det var mye oppmerksomhet rundt den svake kronekursen kombinert med inflasjon i eurosonen. Dette er trolig noe av grunnen til at nordmenn ville ha alternativer med et lavere prisnivå. Antallet bestillinger til Albania økte med 34 % sommeren 2023 sammenlignet med året før. Denne trenden har bare vokst seg sterkere.

Albania er like populært som Mallorca

­­– Ser vi på våre dynamiske pakkereiser, hvor man setter sammen et passende rutefly og hotell på egenhånd, er det nå flere som har bestilt sommerferien til Albania enn til Kreta. Bestillingene ligger på samme nivå som til populære Mallorca sommeren 2024, sier kommunikasjonssjef i TUI Anne Mørk-Løwengreen.

Siden pakkereisene til Albania er med rutefly, er det et godt tips å bestille god tid i forveien. Det er det tydeligvis mange som er klar over. Med en slik dynamisk pakkereise, kan du skreddersy reisen etter det som passer deg best, enten du har 5 dager eller 9 dager til rådighet. Du kan også fly med flyselskapet du foretrekker. Charterturer har gjerne faste lengder på 7 eller 14 dagers varighet, mens her velger du mer fritt.

– Albania beskrives ofte som en herlig blanding av Italia og Tyrkia, med fantastisk mat og en særegen gjestfrihet. Landet kan by på nydelige sandstrender spesielt langs Durres riviera og kysten ved Vlore. Albania har en interessant og dramatisk historie og kan by på mange opplevelser og aktiviteter, forteller Mørk-Løwengreen.

Vil ha en billigere ferie

Det er ikke rart at flere nordmenn nå bestiller neste års sommerferie til Albania. Det er mye billigere med restaurantbesøk og uteliv. Samtidig er hotellprisene generelt lavere enn i Spania og Hellas.

– Vi ser også at også Bulgaria er mer populært nå, antagelig av samme grunn. Inflasjon og svak krone betyr ikke at folk vil velge bort utenlandsferien, men enda flere ønsker seg ferie i land, hvor man får mest mulig ut av feriebudsjettet.

Dersom du elsker å ta deg fram på egen hånd, er Albania ikke det riktige reisemålet for deg.

– Vi anbefaler ikke å kjøre selv, siden trafikkbildet kan være ganske kaotisk, sier Mørk- Løwengreen.

Samos og Zakynthos er populære

En annen tendens som er sterk akkurat nå er at mange er tidlig ute og bestiller sommerferien på Samos og Zakynthos i Hellas.

– Dette er gjerne stamgjester som er klar over at det blir fort utsolgt til disse øyene. Her er det mange små hoteller. Hvis man har et favoritthotell, må man være raskt ute.

– Vi ser en oppadgående kurve og økende interesse for sommeren 2024 akkurat nå. Høsten har virkelig satt seg, og snøen har allerede meldt sin ankomst enkelte steder. Da er det deilig å ha en sommerferie i varmen og se fram i mot, sier Mørk-Løwengreen. 

Powered by Labrador CMS