OVERRAKK SJEKKER: Høyres Fred Løwe, Ingvild Harstad fra Blåkors, Høyres Victoria Fevik og Kjell Arne Hermansen, Nina Solberg og Jarle Waldemar fra Evas Matkasse/Filadelfiakirken.
OVERRAKK SJEKKER: Høyres Fred Løwe, Ingvild Harstad fra Blåkors, Høyres Victoria Fevik og Kjell Arne Hermansen, Nina Solberg og Jarle Waldemar fra Evas Matkasse/Filadelfiakirken.

Donerte valgkamp-overskuddet til matkøene

Høyre i Drammen har hatt budsjettene under kontroll i valgkampen, og valgte denne helga å donere bort 30.000 kroner til Evas Matkasse, Frelsesarmeen og Blåkors som driver matutdeling til trengende i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Vi endte opp med et sted mellom 30.000 og 40.000 kroner i overskudd når vi gjorde opp status, og da var på en måte alternativet å kjøpe en helside i Drammens Tidende eller å gi til et veldedig formål. Vi tror pengene blir best utnyttet på det siste, sier Høyres ordførerkandidat Kjell Arne Hermansen.

Hver av de tre får 10.000 kroner.

- Vi synes de gjøre en fantastisk jobb og setter stor pris på det. Samtidig har vi lovet at vi skal løfte den type frivillighet og skape bedre samhandling med kommunen når vi kommer til makta, sier Hermansen.

Hver eneste uke står hundrevis av familier og husstander i kø utenfor Evas Matkasse, som er organisert av Filadelfiakirken, Frelsesarmeen samt Blåkors i Drammen sentrum. De igjen får utlevert varene fra Matsentralen i Oslo, og har mange frivillige som bidrar til å få løst oppgavene. 

- Vi er veldig takknemlig for at dere kommer og anerkjenner det arbeidet vi gjør fra vi begynte med noen få karer for seks år siden. Nå er vi oppe i 400 matposter som pakkes hver eneste uke. Dette setter vi umåtelig stor pris på, forteller hovedpaster Jarle Waldemar i Filadelfiakirken til DRM24.

Køene har siden Ukraina-krigen brøt ut bare vokst og vokst, og det er foreløpig ingen tegn til at behovet for matutlevering blir mindre, forteller daglig leder Ingvild Harstad i Blåkors Drammen.

- Det er både flyktninger og vanlige norske familier som benytter seg av tilbudet, sier Harstad.

- Kapasiteten er nå nesten sprengt, sier Waldemar.

Og de 30.000 kronene får raskt bein å gå på. Midlene betyr i praksis enda enda flere munner å mette.

- Det er ofte folk som står i kø uten å få med seg noe hjem. Vi har bare et visst antall porsjoner, og køene er ofte lenger enn vi har kapasitet til, forteller Nina C. Solberg fra Evas Matkasse.

Powered by Labrador CMS