- Drammen mer boligvennlig

Havner på 12. plass av 119 kommuner i den siste boligvennlighetskåringen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er Norske boligbyggerlags landsforbund (NBBL) som står for boligvennlighetskåringen. Boligvennlighet handler om hvor godt kommunen tilrettelegger for boligbygging og langsiktig boligutvikling. Norske kommuner måles på mange områder innenfor boligvennlighet, deriblant kostnader i byggesaker og hvor lang tid som brukes på saksbehandling.

Drammen kommune er på 12. plass blant alle kommunene og på 4. plass blant de 20 største kommunene i landet. Det viser siste boligvennlighetskåring, med tall fra 2022.

– Vi har jobbet med flere effektiviseringsgrep siden 2020, så vi er glade for å se at det gir uttelling. Samtidig forventer vi å se bedre resultater på sikt, uttaler Jade Norma Winther Thorrud, kommunalsjef for arealplan, klima og miljø i Drammen kommune.

Konkrete grep for å forbedre saksbehandlingstiden

I 2021 var Drammen kommune på 77. plass i den samme kåringen. Det er flere små forbedringer innenfor byggesak og arealplan som gjør at det totale resultatet i boligvennlighetskåringen er bedre for kommunen nå.

– Byggesak har jobbet målrettet med å effektivisere saksbehandlingstiden, sier Eva Randidatter Lang-Ree, virksomhetsleder for byggesak i Drammen kommune.

Powered by Labrador CMS