GJØR DØREN HØY OG PORTEN VID: Prest Eli Kristin Flåten ønsker alle som vil velkommen til drop-in-dåp i Strømsgodset kirke lørdag 25. mai mellom klokka 12 og 15.

Drop-in-dåp for første gang

Strømsgodset kirke arrangerer i år for første gang drop-in-dåp, og de er allerede garantert at det vil kommer noen som vil bli døpt.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSGODSET: Flere og flere kirker opplever at drop-in-dåp er et populært arrangement. Hvert år dukker det opp flere og flere foreldre med barn, ungdom og voksne som ønsker å la seg døpe.

Seremonien er like fin som i vanlig dåp, men med en helt enkel ramme, er budskapet fra kirkene som arrangerer drop-in dåp.

– Det er allerede fem personer som har melt fra på forhånd, men det er ikke nødvendig, det er bare å komme, understreker prostiprest i Strømsgodset, Eli Kristin Flåten.

Lørdag 25. mai mellom klokka 12 og 15 står staben i kirken klare til å ta imot, så alle som ønsker å bli døpt kan komme.

– Det fint at kirken kan være med å legge til rette for dåp, og å gjøre det enkelt, synes Eli og legger til;

Det enkle kan også være det beste, og som kirken sier: Helt enkelt – like stort.

Drop-in dåp under Kulturnatt

Bragernes kirke skal også arrangere drop-in-dåp, i forbindelse med Kulturnatt, fredag 24. mai, klokka 16-18, også de har forhåndspåmeldte. Men mens Bragernes har noen års erfaring med drop-in, er Strømsgodset altså helt «nye».

Kirken forteller at stemningen først var litt lunken, om de skulle arrangere drop-in-dåp. Men siden prostiprest Eli hadde vært med på dette før, og snakket så positivt om det, ble de andre i staben også begeistret. Etter å ha snakket litt sammen ble avgjørelsen tatt – det skulle bli drop-in-dåp i Strømsgodset kirke!

Drop-in kan kanskje høres ut som noe lettvint, sammenliknet med den planlagte, tradisjonelle dåpen i gudstjenesten. Men en unison tilbakemelding fra prester med drop-in-erfaring sier det motsatte: «En stor og høytidelig festdag», «sterke og fullverdige seremonier» og «en fantastisk dag i kirken for alle involverte», er bare noen av beskrivelsene av drop-in-dåpsarrangement.

– Vi er mange fra staben på jobb denne dagen, og det blir spennende om det kommer flere enn de som allerede er påmeldt, forteller Eli.

Ta med fødselsattest fra Folkeregisteret hvis det gjelder et barn, eller ID-kort, førerkort eller pass om det gjelder en voksen. Du kan gjerne ha med egne faddere, men vi kan også stille med faddere.

Uansett hvor mange og hvem som kommer, kan presten love fin musikk og en fin seremoni, og at det blir det kake og kaffe etterpå.

– Alle skal bli godt tatt vare på denne dagen!

Powered by Labrador CMS