HISTORISK FLOM: Om elva stiger 30 centimeter til slik prognosene sier, kan vannet flomme over E134 og legge store områder under vann.

Elva på sitt hittil høyeste - massive oversvømmelser

Drammenselva har passert flomnivået under «Hans» med 3.24 meter ved Mjøndalsbrua mandag kveld. Inntil videre holder barrikadene i Krokstadelva - men det er ventet opp mot 30 centimeter til tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

EIKER: Sent mandag kveld overgikk også vannføringen flomtoppen under ekstremværet for to uker tilbake, med 1.977 kubikkmeter i sekundet (m3/s) ved Mjøndalen Bru, mot 1.961 m3/s under «Hans». Vannstanden har gått over med seks centimeter - fra 3,18m til 3,24 meter over havnivå ved Mjøndalen Bru.

Det fikk blant annet innsjøen ved flomvann under jernbaneundergangen i Mjøndalen til å nå nye høyder, men det er fortsatt en håndfull centimetre igjen til E134 forøvrig ligger under vann.

Veistrekningen E134 mellom Hokksund og Drammen er forøvrig stengt i begge retninger, og beboerne på Sandstranda holder nå pusten.

Enn så lenge holder flombarrikadene vannet unna med hjelp av pumper, men spørsmålet er om elva kan stige så mye at vannet går over:

BLIR SATT PÅ PRØVE: Flombarrikadene i Krokstadelva.

Også i Øvre Eiker merker beboerne i Gamle-Hokksund flommen på kroppen igjen, og også her nådde vannet nye høyder mandag ettermiddag og kveld.

Det skal imidlertid ikke være snakk om evakuering av området denne gangen, som følge av nye beregninger av hvordan en eventuell brist av demningen vil påvirke vannstanden.

Lenger ned i Drammenselva kan turgåere få erfare at å komme seg over til Sølfastøya blir heller vanskelig - og at pariserhjulet på tivoliet på Bragernes Strand også lever farlig om elva fortsetter å stige:

Se flere bilder fra Drammenselva mandag ettermiddag og kveld, da elva var på sitt hittil høyeste:

ELVEGATA: Gata med det for anledningen passende navnet i Hokksund egner seg for øyeblikket best til båttrafikk.
Powered by Labrador CMS