Skitur til storsteinsfjell

En lang vinter fortsetter i marka

De første skisporene ble preparert i Drammensområdet allerede 23. november, og jammen var ikke løypemaskinene ute og preparerte den siste helga i april også. Ja, på Vestskauen kjørte de skiløyper også 2. mai.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I «gamle» dager var det mange reale snøvintre, men det er lenge siden sist det har vært skiføre så lenge i vårt distrikt. I tirsdag ble det målt 64 cm med snø nede ved Eiksetra i Lier, og hele 92 cm ved Lauvkollmyra på Vestskauen.

Sistnevnte befinner seg like ved grensa til Drammen kommune, så i Drammen er det like mye snø enkelte steder. Blant annet i de høyereliggende områdene på Vestskauen, Mjøndalsskauen og Finnemarka.

Lars Erik Mørk fra Lier var storfornøyd med skiføret i Tverråsrunden i slutten av april.


Sist helg preparerte Drammen kommune skiløyper med utgangspunkt fra både Landfalltjern, Grodalsslaget (innenfor Andorsrud) og fra MIF-hytta. I tillegg kunne du ta skiene fatt i nypreparerte løyper fra Eggevollen i Lier og fra Montebello Arena på Vestskauen mot Dammyr, Saggravdal, Svartevannet og Prestevannet. Med kuldegrader om natta holdt også skiføret seg forbausende bra, ikke minst på morgenkvisten. Om du var tidlig «på’n» om morgenen, kunne du i tillegg gå på skaren utenfor preparerte løyper.

Fagleder i anlegg, idrett og natur i Drammen kommune, Torbjørn Bogen, har tro på at det kan prepareres skiløyper ennå lengre i Drammen kommune.

- Ja, jeg har tro på at vi får det til ved Ulevann før helga. Vi har også starta med dryppsonehogst i Vinterjuvet (Bekkedalen) ned mot Tverken. Blir det mildt nok på fredag prøver vi oss med sporsetter bak snøskuteren der, forteller Bogen.

Nykjørte skiløyper over Skimtheia i Drammensmarka i slutten av april.

Selv om det kom noen centimeter nysnø her forleden, så minker snøen dag for dag. Ja, det skulle bare mangle når vi har kommet ut i mai, og barflekkene dukker opp i skiløypene i solsidene.

Dedikerte vårskiløpere har nok likevel noen flere skidager i vente hvis nattefrosten holder stand i høyden. Kan det bli skitur 17. mai?

Skitur over heia mellom Tiur'n og Goliaten i Drammensmarka.
God glid og staking av Kristoffermyra i Drammensmarka.
Utfordring å krysse bekker i Drammensmarka, her Toblebekken ved utløpet av Tverråsvann.
Kryssende interesser i Drammensmarka
Powered by Labrador CMS