Enda flere forsinkelser for Vinnes-brua

Den midlertidige brua trenger større plass enn den gamle, og må derfor få en ny plassering. Og ny plassering krever undersøkelser av grunnen.

Publisert

VINNES: Byggingen av den nye Vinnes-brua har vært utsatt flere ganger etter at den ble revet i vinter. Midlertidig bru skulle for lengst stått klar, men nå er hele prosjektet forskjøvet på ubestemt tid, ifølge Buskerud fylkeskommune. 

Brua som nå er revet ble bygget i 1970. Siden den gang har det kommet nye krav til utforming og sikkerhet, blant annet kravet om at bruer som settes opp skal være universelt utformet.

Det betyr at alle, uansett funksjonsevne, skal ha mulighet til å bruke brua. Det stilles blant annet spesifikke krav til hvor bratt stigningen på brua kan være. Det er også krav om at bruer som settes opp skal være påkjørsels-sikre.

Trenger større plass på grunn av nye krav

Disse kravene gjør at brufundamentene ikke kan plasseres der fundamentene til den gamle brua sto. Dermed er det krav til å gjøre undersøkelser av grunnen der de nye brufundamentene skal plasseres.

–Vi er i gang med grunnundersøkelsen. Vi har flere forhold som vi må ta hensyn til i plasseringen av den midlertidige brua, blant annet hensynet til Vinnesbekken og kabler som er i grunnen, sier Svein Fossen, byggeleder for bru i Buskerud fylkeskommune.

Resultatene fra grunnundersøkelsen skal brukes videre i matematiske beregninger for plassering av brua.

– Det er strenge krav til brusikkerhet, og det er relativt kompliserte beregninger som gjøres. Vi kan per nå ikke si når planleggingsfasen er ferdig og vi kan sende en søknad til behandling i Vegdirektoratet, avsluttet Fossen.

Powered by Labrador CMS