ÅSTEDET: Et portrom i en bygård på Bragernes. Her er krimteknikere i gang med å finkjemme funnstedet for spor.

Etterforsker mulig drap i Drammen sentrum

En mann ble torsdag morgen funnet død i et portrom - en annen er arrestert og siktet for vold.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Flere patruljer fra politiet og etter hvert krimteknikere troppet opp på den aktuelle adressen på Bragernes i formiddagstimene torsdag, etter at en nabo varslet om det som var en død mann liggende i et portrom.

Politiet bekrefter overfor DRM24 at mannen skal ha blitt funnet utendørs i snøen, men inne på privat område. Politiet mottok melding om den døde personen klokka 0915.

Politiet uttaler at de innledningsvis etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, men krimteknikere finkjemmer jobbet hele torsdag med å sikre spor på funnstedet.

- Det er mistenkelig fordi vi ikke vet hva som har skjedd foreløpig. Vi jobber med etterforskning av dette akkurat nå, sier operasjonsleder Tommy Eriksen til TV 2 som først omtalte saken.

Det skal foreløpig ikke være noen klar dødsårsak, men mannen vil bli obdusert.

Observerte siktet og avdød i slåsskamp

Ifølge NTB opplyser politiet videre at mannen som er arrestert av politiet er siktet på bakgrunn av vitneopplysninger om at en person med relasjon til den avdøde skal ha blitt observert onsdag kveld i slåsskamp med den avdøde.

– En nabo i området hvor vedkommende er funnet har hørt en slåsskamp i går kveld. Det er en hypotese vi sjekker ut. Hva som har skjedd mer enn det må vi altså undersøke, sier Eriksen til NTB.

Overfor DRM24 uttaler Eriksen at slåsskampen ikke skal ha skjedd i det aktuelle portrommet, men innendørs i et fellesareale på en nærliggende adresse.

Den siktede mannen ble arrestert etter at han kom til stedet etter at politiet hadde ankommet. Mannen er foreløpig siktet for kroppskrenkelse, er i 50-åra og ikke norsk statsborger. Vedkommende var torsdag ettermiddag avhør hos politiet.

Den avdøde er av utenlandsk opprinnelse, og var ved 1500-tiden fortsatt ikke identifisert. Det er foreløpig noe uklart om han har en tilknytning til adressen han ble funnet.

Powered by Labrador CMS